Revine Școala online. Vacanța de iarnă, mai scurtă pentru unii elevi

Distribuie articolul

Chiar dacă Ministerul Educației a dat ca punct de referință data de 8 noiembrie privind extinderea sau nu a perioadei în care elevii nu vor fi prezenți fizic la școală, din informațiile ce le avem până astăzi, 90% se va intra iară pe învățământ online.

Mai mult decât atât, acea săptămână extra „Școala altfel” va dispărea cu totul în acest an școlar iar vacanța de iarnă va fi scurtată la maximum.
Pe 3 ianuarie, elevii vor începe cursurile, bineînțeles, nu știm în ce format, totul în funcție de incidențele pandemice din perioada respectivă.

Această dată este valabilă pentru elevii din gimnazii și licee, propunerea venind chiar de la Consiliul Național al Elevilor. În ianuarie, la finalul primei decade, cel mai probabil copiii din grădinițe și cei din ciclul primar vor fi foarte probabil la ore cu prezență fizică.

Disconfortul ar putea apărea pentru cei din gimnazii și licee care vor intra din Sărbătorile de Iarnă direct în teze (3-10 ianuarie) pentru ca apoi, în 14 ianuarie să se încheie primul semestru!
Ministrul Sorin Câmpeanu nu pare dispus să renunțe la teze și examene naționale cu prezența fizică.


Distribuie articolul

You May Also Like