EDITORIAL/ Festivalul democrației absurde

Distribuie articolul

Deciziile personale de regulă nu se discută, nu se chibițăresc și nici bârfesc pe la colț de alee.
Se iau ca atare. La două zile de la marea întrevedere a liberalilor, ce-au venit, fiecare cu câte-un om, ca să iasă la număr, că deh, ordinele se execută, putem încerca cu sârg ceva ce poate să pară a „Procesul etapei”.

La rece, putem vorbi și de păreri de rău, așa cum de altfel mi s-au transmis. Da, mă încearcă și o chestie dintr-asta, care nu aduce neapărat a regret, dar poate ca o ratare a unui moment pe care e posibil să fi fost unic.

Din două considerente. Primul, poate puțin important e că aș fi vrut să-l întreb pe candidatul- premier, nu neapărat răutăcisme de genul cât mai costă o pâine sau ce variante are să înlocuiască pita cea de toate zilele.
Aș fi vrut să știu, dacă tot e omul cifrelor, cam care e valoarea energetică a unei franzele normale și dacă știe care e leafa unui brutar. Asta așa, doar informativ.

Apoi, cred că era loc și de ceva distractiv.
După ce acum vreo două luni, ex-ul Victor Paul Dobre venea și contesta alegerile de la „județeana” PNL spunând că el îl susține pe Florin Câțu, să te afișezi tu, președintele George Stângă, ca și coleg de baricadă, cu sau fără yală, cu acest personaj co-președinte de USL, e doar despre cei doi moșuleți ce comentau la lojă despre năzdrăvăniile lui Kermit și ale lui Miss Piggy din Muppet Show.

Acum na, poate unii spun că așa e în politică și mai mereu scopul scuză mijloacele. Mă întreb însă care scop, care mijloace? Pentru ce? Renunțăm la principii doar ca să dăm bine la șefi?

Am o veste proastă. Sunt șanse imense ca, indiferent cine va câștiga această, hai să-i spunem frumos luptă internă- cu toate că arată mult prea anapoda- ca alegerile alea de le contesta viezurele Dobre să fie reluate, și asta până-n palton. Dar de data asta, ținându-se cont și de rezultatele de la alegerile locale și cele parlamentare.
Ei, atunci să vedem ce iasă, Georgică…


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns