Piromanul de la BR-uri a fost arestat

Distribuie articolul

Un ofiţer din cadrul unei unităţi militare a MAI din judeţul Galaţi a fost arestat preventiv după ce a provocat un incendiu care a distrus nouă maşini aflate în parcarea unui bloc din municipiul Galaţi, precizează Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Pe 26 octombrie, procurorul militar de caz din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi formularea unei propuneri de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului având gradul de căpitan, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, fals intelectual şi abuz de autoritate.

„La data de 12.10.2021, în jurul orei 22,07, în timp ce se afla în timpul liber, pe fondul geloziei, a incendiat autoturismul (…) parcat în faţa scării (…) folosind un pet de 2,6 litri benzină achiziţionat în aceeaşi seară, la ora 21,47 (…), incendiul propagându-se şi distrugând alte opt autoturisme, precum şi uşa din termopan cu accesoriile sale de la intrarea în bloc. Amploarea incendiului extins la cele nouă autoturisme şi la uşa de acces în blocul susmenţionat, exploziile diferitelor pneurilor şi ale diferitelor obiecte a cauzat tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice”, se precizează într-un comunicat al Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi citat de Agerpres.

Procurorii au mai stabilit că , prin încălcarea sarcinilor de serviciu, inculpatul l-a determinat în aceeaşi noapte pe un subaltern al său să întocmească, fără vinovăţie, un proces verbal de control în fals în registrul de control de la Prefectura Galaţi.

A doua zi, căpitanul a întocmit personal un proces verbal în fals în registrul de control la Agenţia Galaţi a BNR, solicitându-i apoi unei subalterne să declare în fals că în noaptea precedentă ar fi fost controlată de el în timpul serviciului.

Tribunalului Militar Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpatului militar pe o perioadă de 30 de zile.

Precizare :

Referitor la informațiile apărute în spațiul public facem următoarele precizări:

Vă confirmăm faptul că persoana acuzată este cadru militar al unității noastre din anul 2013. Pînă acum, activitatea ofițerului a fost evaluată prin calificativele ”bine” și ”foarte bine”, acesta nu a săvărșit abateri disciplinare și a fost declarat ”apt” la toate testările psihologice.

Instituția noastră se delimitează de astfel de comportamente și este prima interesată în clarificarea tuturor imprejurărilor în care a fost implicat cadrul militar. Vă precizăm că au fost puse la dispoziția Parchetului Militar toate informațiile solicitate pe timpul anchetei și, în continuare, vom răspunde tuturor solicitărilor.

La acest moment, conform prevederilor Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, fiind în faza de urmărire penală, în stare de arest preventiv, ofițerul este suspendat din funcție.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns