Rețetă de 5 stele Michelin într-un sat din Brăila. Un țăran a mâncat o gâscă rară, protejată de lege

Distribuie articolul

Un țăran din județul Brăila care a poftit la o delicatesă ar putea plăti scump. Nu în bani, ci în ani de pușcărie. Asta doar dacă polițiștii îi vor deschide dosar penal, iar judecătorul îl va condamna pentru braconaj. Vina țăranului este că a mâncat o gâscă.

Nu știm dacă cetățeanul din localitatea brăileană Victoria a auzit de stelele Michelin, dar cu siguranță a pus botul pe ceva la care nu visează nici măcar clienții restaurantelor exclusiviste de la Paris, Londra și New York. Este vorba despre o gâscă cu gât roșu, o specie foarte rară și protejată prin lege. Brăileanul a prins-o, a jumulit-o și a mâncat-o, probabil cu cartofi și usturoi.

Gâsca rară i-a rămas în gât în momentul în care la poartă i-a venit „nota de plată”. Fiind o specie protejată și monitorizată de specialiști, pasărea avea emițător și inel ornitologic. Acestea i-au condus pe polițiști și ornitologi până la curtea țăranului pofticios și au fost găsite lângă țarcul câinelui, care primise și el resturile de la masa boierească.

„În jurul orei 12:00, polițiștii au fost sesizați de către un comisar din cadrul Gărzii Naționale de Mediu Brăila, cu privire la faptul că pe raza localității Victoria s-ar fi comis o faptă de braconaj cinegetic. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pe terenul unui consătean, în vârstă de 52 de ani, se aflau resturi ce provin de la o pasăre. Terenul respectiv nu este împrejmuit cu gard și, în prezent, este folosit pentru depozitarea hranei pentru animale. Bărbatul nu deține calitatea de vânător și nu este deținător legal de armă de vânătoare. În continuare, se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și dacă se întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracțiuni”, au anunțat reprezentanții IPJ Brăila.

Specialiștii de la Societatea Ornitologică Română au anunțat că într-o singură lună au dispărut trei păsări rare, semn că nu doar în Brăila sunt pofticioși. Sau flămânzi!

„O știre care ne doare! Lună extrem de neagră pentru o specie protejată – gâsca cu gât roșu. Din decembrie până acum, am pierdut 3 exemplare cu emițător. Ultima din ele, Emilia, a fost găsită azi în curtea unui sătean din Victoria, județul Brăila. Resturi din pasărea protejată de lege fuseseră date …la câine. Lângă, bucăti din ea, emițătorul și inele ornitologice aplicate de specialiștii din proiectul Safe Flight for Redbreasts, în care suntem parteneri. Vom reveni cu informații, pentru că alături de biologi, la Victoria se află și autoritățile române care anchetează acest caz – pentru că este un posibil caz de braconaj. Din păcate, a pierde 3 păsări din 10 cu transmițător este extrem de îngrijorător”, au anunțat cei de la Societatea Ornitologică.

Pe lista pofticioșilor din ruralul brăilean ar mai putea fi capra neagră, zimbrul și Chupacabra.

Sursa foto: Societatea Ornitologică Română


Distribuie articolul

You May Also Like