Safari, în Tg.Bujor: indivizi necunoscuți au împușcat un câine

Distribuie articolul

O partidă de vânătoare a avut loc zilele trecute în orașul Tg.Bujor din județul Galați. Niște cetățeni posesori de puști au tras după un câine. Nefericitul animal nu a avut prea multe șanse: indivizii și-au descărcat alicele în gura câinelui.

Cum, necum, animalul a supraviețuit și se află în stare gravă la o clinică veterinară. Alți oameni normali la cap l-au găsit și l-au transportat la spitalul unde peste câteva zile va trece printr-o operație complicată. Vânătorii urbani nu au fost descoperiți, dar ar putea fi căutați de Poliție, după depunerea unei plângeri.

„S-a întâmplat în clădirea fostului Tribunal din Tg.Bujor, l-a găsit persoana care îl hrănea. Este câinele Tribunalului, are aproximativ patru ani și acum este desfigurat. Este un miracol că a supraviețuit, a fost împușcat de două ori în gură. Medicii au stabilit că a fost împușcat cu alice și cu aer comprimat. Câinele este în stare gravă, va fi supus unei intervenții chirurgicale complicate. În paralel, vom face plângere la Poliție”, a declarat Corina Grigore, reprezentantul asociației Help Lăbuș.

Nici primarului din Tg.Bujor nu i-a căzut bine vestea conform căreia prin oraș sunt la modă partidele de vânătoare, de tipul safari.

„Este o barbarie, nu suntem în Evul Mediu ca să împușcăm animale pe stradă. Iar dacă au împușcat animalul în gură de două ori, înseamnă că au făcut-o intenționat, ceea ce agravează fapta. În orașul pe care îl conduc nu trebuie să se întâmple astfel de lucruri, suntem o comunitate frumoasă. Nici nu contează discuția despre iubitorii de animale și cei care nu iubesc animalele, așa ceva nu se poate întâmpla în vremurile în care trăim. Problema câinilor maidanezi nu poate fi rezolvată astfel, niciodată”, a spus Laurențiu Gîdei, primarul orașului Tg.Bujor.

Infracțiunea de rele tratamente aplicate animalelor se pedepsește cu amendă sau închisoare.


Distribuie articolul

You May Also Like