”Restructurare” de tip PSD, la Gospodărire Urbană

Distribuie articolul

Administrația locală PSD se joacă de-a restructurarea la Gospodărire Urbană. La firma înființată mai demult de Primărie pentru a administra spațiile verzi, parcările și bazele de agrement din oraș ”bate vântul” și iarba crește din lipsă de muncitori, iar măsurile de austeritate guvernamentală au dus la o reducere a organigramei, de la 434, la 375 de posturi.

Numai că, de redus se reduce tot din zona operațională. 53 dintre posturi sunt ale muncitorilor și doar șase TESA, să le spunem ”gulere albe”. Și alea vacante, deci practic economia la buget e zero, iar, la vară o să căutăm salvamari pentru Plaja Dunărea.

Consilierul local USR, Daniel Zinica a atras atenția, în ședința ordinară de vineri, 26 ianuarie, asupra acestor anomalii, însă majoritatea pesedistă merge mai departe.

Ar mai fi de spus că așa-zisa restructurare prevede și transformarea funcțiilor de șefi de birouri de la Gospodărire Urbană în șefi de servicii. Practic, cei cu funcție de conducere câștigă din punct de vedere salarial, iar anvelopa cheltuielilor de personal se mărește la nivelul societății. Cu alte cuvinte, legile făcute de Guvernul PSDNL sunt aplicate ”cosmetic” de PSD la Galați (și nu numai), iar restructurarea este fix de ochii lumii. Mișcarea urmează să fie făcută și la operatorul de transport public local, Transurb.

Nici nu mai contează, consilierii pesediști au votat pentru, iar ceilalți, în frunte cu USR – formațiune politică ce semnalat această bazaconie în plen – s-au abținut. Proiectul de hotărâre a fost adoptat, iar restructurarea serviciilor publice se face doar din pix.


Distribuie articolul

You May Also Like