Modernizări ale drumurilor județene

Distribuie articolul

Circa 60 de kilometri de drum județean urmează să fie modernizați cu bani proveniți din fonduri europene. Lucrările vor fi executate pe ruta Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Șendreni (extravilan) – intersecția cu DN25 (pod sat Traian).

Valoarea acestei investiții este de 363 milioane de euro și este asigurată prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027. Sunt vizate consolidarea fundației drumului, lărgirea părții carosabile și modernizarea a 12 poduri și podețe.

De asemenea, odată cu aceste investiții, vor fi  amenajate 24 de staţii de autobuz şi alveole aferente transportului public de persoane, construite trotuare pe o suprafață de aproximativ 23.000 mp, amenajate piste de biciclete pe o lungime de peste 5 km, realizate șanţuri betonate în zonele de intravilan și rigole carosabile pentru colectare a apelor pluviale în zonele centrale ale localităților și montați peste 8 kilometri de parapeți de siguranță.


Distribuie articolul

You May Also Like