Restricții de circulație pe Dunăre din cauza unui exercițiu militar cu trageri de artilerie

Distribuie articolul

Un exercițiu militar a închis canalul Sf.Gheorghe al Dunării. Circulația a fost interzisă pentru că la un poligon aflat în apropiere se fac simulări de luptă, în cadrul cărora se folosesc și rachete. Deoarece tragerile de artilerie au o rază de aproximativ 21 de kilometri, autoritățile au decis să stabilească o serie de restricții de trafic pe brațul sudic al Dunării.

Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați a anunțat că navigația pe brațul Sf. Gheorghe al Dunării din județul Tulcea este închisă de luni până vineri, în intervalul orar 08:00–19:00. Comandanții navelor si convoaielor care ajung în zonă trebuie să ia legătura cu autoritățile portuare din localitățile Tulcea, Mahmudia și Sf.Gheorghe, iar cei care nu respectă restricțiile de trafic pot fi pedepsiți administrativ sau penal.

„Se aduce la cunoştinţa navigatorilor că în perioada 29.10.2018 -02.11.2018, în intervalul orar 08:00–19:00 pe brațul Sfântu Gheorghe se închide complet navigația între Km 0–Km 7 pentru executarea în condiții de siguranță a tragerilor de artilerie. Exercițiile militare de tragere au o înălțime maxim de 8.000 metri și o bătaie maximă de 21.000 metri. Comandanții navelor și convoaielor vor ține legătura cu Căpitănia Zonală Tulcea, Oficiul de Căpitănie Mahmudia și Punct de lucru Sfântu Gheorghe pentru a obține informații privind condițiile de trecere din zonă. Nerespectarea prezentului Aviz atrage după sine răspunderea administrativă, disciplinară sau penală, după caz”, se arată în avizul pentru navigatori emis de AFDJ Galați.

Brațul Sf.Gheorghe are 64 de kilometri și este folosit în special de navele care încarcă sau descarcă marfă în localitățile din Delta Dunării.


Distribuie articolul

You May Also Like