Aplicație ce prezintă starea drumurilor în timp real

Distribuie articolul

Ministerul Transporturilor a lansat o aplicație cu ajutorul căreia pot fi văzute, în timp real, sectoarele cu trafic restricționat sau chiar blocat. În scurt timp, autoritățile promit că informațiile vor putea fi accesate și de către utilizatorii de Android sau IOS.

De la începutul anului, pe pagina de internet a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – www.cnadnr.ro -, la adresa https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=a63da499b48343e79e397f597dbd63c9) pot fi accesate hărțile interactive care prezintă situația drumurilor naționale precum și sectoarele cu risc de înzăpezire.

Hărțile au fost dezvoltate de către Centrul De Studii Tehnice, Rutiere si Informatice – CESTRIN, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicații pentru dispozitivele mobile.

”Hărțile interactive propuse de către cei de la CNAIR vin în sprijinul tuturor celor care tranzitează infrastructura rutieră națională. Prin ele vor fi furnizate informații pe care multe dintre aplicațiile existente nu le dețin, informații corecte, care vin direct de la sursă. În viitorul apropiat, va fi lansată și aplicația destinată dispozitivelor mobile, valabilă atât pentru utilizatorii de Android cât și pentru cei de IOS”, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Conform datelor prezentate miercuri la prânz, circulația rutieră era întreruptă pe patru drumuri naționale (în Bacău, Neamț, Gorj și Argeș), pe alte 38 traficul era îngreunat iar pe opt se lucra.
Niciun tronson de drum național nu era afectat în județele Galați – Brăila.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns