Reprezentanții asociațiilor civice și sindicaliștii de la BNS și Cartel Alfa vor protesta duminică la Galați

Distribuie articolul

Vor fi proteste de amploare în weekend. În marile orașe, românii nemulțumiți de măsurile Guvernului în domeniul justiției și în cel fiscal sunt chemați să participe la mitinguri antiguvernamentale. În premieră, la protestele organizate de asociații civice vor participa și reprezentanții marilor confederații sindicale, BNS și Cartel Alfa. Sindicaliștii spun că se alătură acțiunilor de stradă deoarece acțiunile Guvernului PSD-ALDE pun în pericol democrația și nivelul de trai în România.

„Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa a hotărât să transmită membrilor să se alăture manifestațiilor organizate de societatea civilă susținând în continuarea respingerea Ordonanței 79 privind modificările Codului Fiscal și, bineînțeles, transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. Organizația noastră a încept protestele din luna septembrie. Acum ieșim alături de organizațiile civice pentru a trage un semnal de alarmă la deciziile Guvernului României fără nici o consultare cu partenerii sociali, sindicate, patronate sau asociații din societatea civilă. Aceste decizii iresponsabile ale Guvernului sunt un atac asupra democrației țării dar au un impact major asupra nivelului de trai al cetățenilor”, a declarat Romică Gârneață, liderul Cartel Alfa Galați.

În următoarea perioadă vor fi organizate mai multe proteste. Prima acțiune de stradă va avea loc duminică, la ora 18.00. La Galați, protestatarii se vor aduna în fața Prefecturii, sub lozinca „Ați reușit! ne-ați unit!”.


Distribuie articolul

You May Also Like