Nereguli în biserici înainte de Paște

Distribuie articolul

Pompierii gălățeni fac în aceste zile o serie de controale la lăcașurile de cult care se pregătesc pentru slujba din noaptea Învierii. La câteva biserici, capele și mănăstiri ei au descoperit o serie de nereguli. Potrivit reprezentanților ISU Galaţi, până acum pompierii au aplicat 13 avertismente pentru neregulile constatate. Este vorba în special despre stingătoare expirate, instalații de iluminat de siguranță defecte, uși care se deschis în sens opus și despre lipsa instalaţiilor paratrăznet și a planurilor proprii de evacuare a bisericilor în caz de incendiu. Cele mai multe probleme au fost remediate la faţa locului, au precizat pompierii.

Pompierii îi sfătuiesc pe credincioșii care vor participa la slujba de Înviere să umble cu grijă cu lumânările și candelele aprinse, în special în interiorul bisericilor. Preoților li se recomandă să le lase ușile deschise și căile de acces spre biserici libere și să pună extinctoarele în locuri vizibile și accesibile.

Alături de pompieri, zeci de polițiști și jandarmi din Galați vor fi la datorie în noaptea de Înviere, dar și pe întreaga durată a sărbătorilor pascale pentru a asigura măsurile de ordine și siguranță publică. Echipaje de Poliție și Jandarmerie vor patrula în zona lăcașelor de cult, dar și pe căile de acces către biserici și mănăstiri, în noaptea de Înviere. Patrule de siguranță publică vor exista și în preajma zonelor de distracție și agrement, în zilele de Paște.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns