Virusul SARS CoV-2 închide o școală din județul Galați

Distribuie articolul

O școală din Tecuci nu se va deschide pe 14 septembrie din cauza epidemiei de COVID 19. Este vorba despre Școala Gimnazială Specială Constantin Păunescu unde a apărut un caz de infectare cu virusul SARS CoV-2. Una dintre femeile de serviciu a fost depistată pozitiv, iar conducerea unității a decis să amâne revenirea copiilor în școală.

Clădirea este dezinfectată, iar cursurile se vor desfășura on-line.

„Prima școală din județul Galați care nu mai începe orele așa cum își propusese este Școala Gimnazială Specială Constantin Păunescu” din municipiul Tecuci. O angajată din personalul auxiliar (o femeie de serviciu) a fost depistată pozitiv, motiv pentru care s-a luat decizia începerii anului în scenariul roșu, exclusiv on-line”, a anunțat inspectorul școlar general, Onuț Atanasiu.

Școala in Tecuci nu este singura care va face cursuri on-line. Pe listă mai sunt școala din Suhurlui și Şcoala nr. 11, Şcoala 41 Grigore Teologu, Şcoala Carol Davila și grădinițele Scufiţa Roşie și Ciprian Porumbescu, toate din orașul Galați. Dacă la Suhurlui elevii vor învăța on-line din cauza umărului mare de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, în unitățile menționate din orașul Galați se va lua măsura deoarece acestea funcţionează la parter de bloc, nu au autorizaţie de la DSP și nu pot asigura copiilor spațiul necesar de siguranță.

Probleme cu rata infectării sunt și în oraşul Târgu Bujor și în comunele Cuza Vodă, Schela,  Tuluceşti și Vânători. Acolo se va alege sistemul hibrid, în care copiii vin prin rotație la școală. Un sistem asemănător va fi adoptat în multe școli din orașul Galați, la solicitarea părinților și a profesorilor. Conform statisticilor, în momentul de față în judeţul Galaţi sunt 247 de unităţi de învăţământ care vor să înceapă cursurile cu toți elevii în clasă, iar 72 de unități optează pentru sistemul hibrid.

Totuși situația se poate schimba oricând, în funcție de evoluția epidemiei. Conform legislaţiei, din două în două săptămâni specialiștii Direcției de Sănătate Publică calculează numărul cazurilor de îmbolnăvire, comunică rezultatele Inspectoratului Şcolar și şcolilor, iar directorii împreună cu profesorii și părinții decid un plan. Ulterior, documentul trebuie să fie aprobat de Inspectoratul școlar, de DSP şi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.


Distribuie articolul

You May Also Like