Ministrul Educației, la Galați: Absolvenții de studii superioare nu vor fi legați de glie

Distribuie articolul

Ministerul Educaţiei nu vrea să-i lege de glie pe absolvenții de studii superioare. Aflat într-o vizită la Galați, Liviu Pop a dezmințit informațiile conform cărora Guvernul ar vrea să impună absolvenţilor de studii superioare beneficiari de locuri subvenţionate de la bugetul de stat să lucreze în România o perioadă egală cu cea a studiilor superioare subvenţionate de stat. Ministrul Liviu Pop a declarat că informația apărută zilele trecute este falsă.

„Nu am făcut niciodată această afirmație, eu nu am făcut-o. Au făcut-o unii care, poate sunt deranjați de tăierea conductei cu dedicație pe zona manualelor auxiliare. Nu întâmplător acest scandal a început, această știre falsă a început exact în ziua în care am cerut la Direcția Juridică din minister să sesizeze organele abilitate cu privire la un fals pe care o editură îl face punând pe anumite coperți Aviz al Ministerului Educației Naționale 2017 neavând acest aviz”, a declarat Liviu Pop, ministrul Educației.

Liviu Pop a mai spus că în programul de guvernare PSD-ALDE nu există propunerea de a-i obliga pe absolvenți să lucreze în țară.

„Răspunsul ministerului a fost foarte clar la interpelarea unui deputat din Botoșani. Am spus clar orice decizie în acest sens trebuie luată în Parlament. În programul de guvernare PSD-ALDE nu există această intenție de a-i lega de glie, cum au spus jurnaliștii, pe absolvenții de studii superioare. Avem nevoie de resursă umană, avem nevoie de oameni calificați, dar aici este rolul fiecărui angajator. Noi ca Guvern facem facilități fiscale, Codul fiscal ajută angajatorii să aibă în România resursă umană de calitate”, a precizat ministrul Liviu Pop.

Ministrul Educației Liviu Pop s-a aflat vineri la Galați pentru a participa la ceremoniile organizate de Colegiul Național Vasile Alecsandri cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înființarea școlii. Ministrul Pop a dezvelit o placă omagială și a ținut un discurs în fața participanților la eveniment.


Distribuie articolul

You May Also Like