Colegiul Național Vasile Alecsandri a fost decorat de președintele Klaus Iohannis

Distribuie articolul

Colegiul Național Vasile Alecsandri a fost decorat de președintele României. Săptămâna aceasta, instituția împlinește 150 de ani de la înființare iar Klaus Iohannis a semnat un decret prezidențial prin care recunoaște rezultatele excepționale ale colegiului gălățean. Vineri, la ceremoniile de la CNVA participă și ministrul Educației Liviu Pop. Dimineață, demnitarul a dezvelit o plachetă care omagiază cei 150 de ani de la înființarea colegiului.

„Colegiul nostru a fost decorat de președintele României Klaus Iohannis. Decretul prezidențial a fost semnat luni. De asemenea, vineri dezvelim o plachetă care omagiază cei 150 de ani de la înființarea colegiului. Toată săptămâna am sărbătorit. Vineri este o zi importantă, ceremonia se desfășoară la Teatrul Dramatic, iar invitați sunt elevii, părinții, dar și ministrul Educației, Liviu Pop, președintele CJ Galați, Costel Fotea, și inspectorul general al IȘJ Galați, Mioara Enache”, a declarat Onuț Atanasiu, directorul adjunct al CNVA.

În cadrul ceremoniilor de la CNVA au fost prezentate planurile de modernizare a colegiului. Este vorba despre un proiect realizat de arhitecți de la Facultatea de Arhitectură din Galați, care presupune modernizarea unui corp de clădire și apariția unei săli de sport.

„Avem invitați de la Facultatea de Arhitectură, un grup de arhitecți. Ei au făcut o schiță, un proiect, pentru reconstrucția unor săli din partea dreaptă, dar și o sală de sport în partea stângă a clădirii”, a anunțat Onuț Atanasiu.

Ceremoniile de la CNVA se vor încheia în weekend. Sâmbătă va avea loc o festivitate de premiere iar duminică este programată întâlnirea absolvenților.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns