Covid-19: Razii la terase și în centrele comerciale

Distribuie articolul

Razie de amploare a Poliției și Jandarmeriei din Galați, pentru prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus.

Zeci de polițiști și jandarmi au controlat centrele comerciale și terasele, pentru a se asigura că populația respectă măsurile sanitare și de distanțare socială, impuse de legislația privind instituirea stării de alertă.

Polițiștii rutieri au monitorizat traficul pentru prevenirea producerii accidentelor cu urmări grave. S-au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, dintre care 179 pentru abateri de la Codul Rutier.

„Ca urmare a creșterii accentuate a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS COV 2, la nivel național, pe fondul nerespectării măsurilor sanitare preventive dispuse pentru starea de alertă, începând cu data de 03.07.2020, pentru o perioadă de două săptămâni, IPJ Galați în colaborare cu Poliția Locală Galați, IJJ Galați și ISU Galați, vor acționa cu efective mărite pe întreg teritoriul județului Galați, conform Planului de măsuri privind prevenirea răspândirii acestui virus”, precizează IPJ Galați.

În vederea prevenirii răspândirii și limitării infectării cu virusul SARS COV 2, sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 03.07.2020, timp de două săptămâni, polițiștii din cadrul IPJ Galați împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Galați, reprezentanți din cadrul ISU Galați precum și cu polițiști din cadrul Poliției Locale Galați vor acționa cu efective mărite pe raza județului Galați și vor verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În acest sens se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și zonele de promenadă. Totodată se vor efectua verificări și în trafic, fiind vizat transportul local, național și internațional, de persoane.

Pentru desfășurarea acestor acțiuni, se vor suplimenta forțele de intervenție și mijloacele tehnice din teren, astfel că, pe raza județului Galați, vor fi angrenați zilnic peste 200 de polițiști, jandarmi, reprezentanți ai ISU Galați și polițiști locali.

„După primele activități desfășurate în acest sens, din data de 03.07.2020, au fost verificate un număr 188 societăți comerciale, stabilindu-se faptul că 3 dintre acestea nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor răspândirii SARS COV 2, așa cum este prevăzut în prevederile Legii 55/2020 art.5, precum și în Anexa nr.3 la H.G. 476/2020.

Au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală. A fost aplicată și o sancțiune contravențională față de o societate comercială pentru nerespectarea modului de amenajare a terasei, privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 179 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2020 și un număr de 11 sancțiuni la Legea nr. 61/1991″, mai precizează IPJ Galați.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.


Distribuie articolul

You May Also Like