Revoltător! Salariu de 29.000 de lei pentru secretara unei primării!

Distribuie articolul

Pare greu de crezut, dar descoperirea făcută de Curtea de Conturi, e una demnă de filmele cu proști:

Aflați în control, reprezentanții Curții de Conturi Satu Mare au descoperit în urma unui control efectuat la Primăria Păuleşti că fosta secretară a comunei a încasat între 2015 şi 2016, mai multe luni la rând, un salariu nejustificat de 29.000 de lei net, prejudiciul în acest caz depăşind 230.000 de lei.

Salariul uriaș încasat de secretara plătită din bani publici întrece venitul lunar al președintelui Klaus Iohannis

Drept comparație, Preşedintele Klaus Iohannis ridică de la 1 iulie un salariu brut lunar de 17.400 de lei (12.204 lei net). 

Primarul comunei Păuleşti, Stelian Zenoviu Bontea, a declarat, marţi, celor de la MediaFax că a demarat procedura de recuperare a prejudiciului de la fosta secretară, dar şi alte sume de la fosta conducere a localităţii:

”Eu sunt primar din iunie 2016. A venit Camera de Conturi Satu Mare şi a făcut verificări din 2014 până în prezent, un control privind cheltuirea banului public. S-au descoperit anomaliile legate de salarizarea fostei secretare, Eva Sava, care la sfârşitul anului trecut s-a mutat în altă localitate, a fiului contabilei, care era poliţist local, a fostului primar şi a fostului viceprimar, cei care au fost înaintea mea. De exemplu, în octombrie 2015, în lunile ianuarie şi februarie 2016, fosta secretară a încasat un salariu net de peste 29.000 de lei. Lua sporadic astfel de salarii. Am cerut statele de plată şi am constatat că avea un salariu de 6.000 de lei şi 23.000 de lei din diverse sporuri”.

Potrivit anchetatorilor, polițistul local Kocsis Lajos a fost pontat doar ture de noapte, astfel că primea două sau chiar trei salarii pentru că lucra doar de noapte. Prejudiciul în cazul polițistului a fost calculat la peste 73.000 lei.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns