Terasele rămân închise. De astăzi sunt date amenzi celor care nu respectă regulile stării de alertă

Distribuie articolul

A intrat în vigoare legea votată de Parlament care instituie starea de alertă pe teritoriul României. Deși actul normativ permite redeschiderea teraselor, reprezentanții Guvernului au luat decizia să prelungească interdicția. Pe de o altă parte, începând de luni autoritățile de control îi pot amenda pe cei care nu respectă regulile.

Luni, la ora 7.30 prim-ministrul Ludovic Orban a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar la ora 8.00 a participat la şedinţa de guvern care a avut rolul de a institui procedura stării de alertă în baza legii votate de Parlament. Printre altele, premierul a anunțat că terasele vor rămâne închise deoarece pot contribui la transmiterea virusului

„În art. 8 din lege, alin.1, există posibilitatea de a menţine terasele închise şi le vom ţine închise”, a declarat Ludovic Orban, citat de Digi 24.

Începând de luni intră în vigoare amenzile stabilite de parlamentari pentru nerespectarea prevederilor legii care a instituit starea de alertă.

„Vom apela la toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie pentru a ne asigura că instituţiile publice, agenţii economici, cetăţenii respectă regulile pe care le-am impus şi vom lua toate măsurile pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor. Odată cu instituirea stării de alertă în baza legii, practic avem toate prevederile constituţionale necesare pentru a utiliza toate instrumentele legale pentru a ne asigura de această respectare a legii”, a mai spus Ludovic Orban.

Sancțiunile votate de parlamentari prevăd amenzi între 500 de lei și 2.500 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like