Realizările PNL la un an de guvernare

Distribuie articolul

Președintele Partidului Național Liberal, senatorul George Stângă a susținut astăzi o conferință de presă, subiectul principal fiind prezentarea realizărilor Guvernului la un an de la investitură.

Alături de alți doi candidați la Senat și Camera Deputaților, ambii în prezent secretari de stat la ministerele Agriculturii, respectiv Tineretului și Sportului, George Scarlat și Andra Mihaela Costache, liderul PNL a declarat că preluarea puterii executive în România s-a făcut într-un moment complicat date fiind condițiile socio-economice dar și, pe parcurs, costurile materiale și nu numai legate de Pandemia mondială.

„Înainte de a vă spune ce realizări am avut în acest an, haideți să facem împreună un exercițiu de imaginație și să ne gândim ce ar fi însemnat dacă această provocare multiplă, fără precedent, ne-ar fi găsit cu un Guvern PSD condus de Viorica Vasilica Dăncilă. Cu siguranță ar fi fost un dezastru.” A afirmat președintele PNL Galați.

Printre primele măsuri luate de actuala guvernare se numără eliminarea accizei la carburant ceea ce a condus la ieftinirea motorinei și benzinei la pompă cu mai bine de un leu pe litru. Această măsură a stopat in economie creșterea prețurilor sau tarifelor unor produse și servicii iar altele au scăzut ușor. Reducerea organizării guvernamentale de la 27 ministere cu care a funcționat Dăncilă&PSD la 16 în ultimul an este iarăși o reducere de costuri dar și o eficientizare a activității Executivului. Pandemia ne-a prins în luna martie cu o capacitate de 100 de teste pe zi iar acum putem face 40 000 de teste în 24 de ore iar într-un timp scurt vom dubla și capacitatea existentă. De asemenea, din aproape nimic s-a reușit să avem o disponibilitate de 3000 de paturi la ATI și peste 2000 de ventilatoare iar achizițiile continuă și în prezent.  Povestea celor 8 spitale regionale promise de PSD în campania electorală din care socialiștii n-au făcut decât să se umple de hârtii, a început a prinde contur, liberalii reușind să obțină finanțarea pentru 3 dintre acestea, la Cluj Napoca, Iași și Craiova.

Impactul acestui an de guvernare a PNL s-a concretizat și la Galați prin creșterea pensiilor cu 14%, a alocației pentru copii cu 20% și reducerea vârstei de pensionare cu doi ani a celor ce locuiesc în municipiul Galați sau pe o rază de 7 km în jurul acestuia.

„Suntem în faza avansată cu programul ce vizează racordarea localităților rurale la rețeaua de gaze naturale pentru care s-a obținut o finanțare europeană de 1 miliard de euro. Aici trebuie spus că inclusiv racordul la fiecare gospodărie va fi făcut tot cu contribuție europeană. 85% dintre localitățile județului Galați nu sunt în prezent racordate la rețeaua de gaze naturale, atât în mediul rural cât și în urbanul mic. De exemplu, administrația locală din Tg. Bujor nu s-a preocupat niciodată să aducă în oraș aceste gaze naturale. O administrație PSD care nu a vrut sau nu a știut ce are de făcut pentru a aduce gazul metan acolo, mai ales că magistrala e la doar 500 de metri.”  A mai spus George Stângă.

Centura ocolitoare a Galațiului și cea a municipiului Tecuci, modernizarea Portului Galați s-au concretizat de asemenea, fiind alocate fonduri de un nivel fără precedent după 1990. 

Nu în ultimul rând, înființarea la Tecuci a Centrului de eliberări permise și înmatriculări auto, ceea ce a făcut ca un număr mare de oameni din al doilea municipiu al județului dar și din localitățile din zonă să nu mai fie puși pe drumuri într-un mod total aiuristic. Asta dacă avem în vedere faptul că 30-35% din populația județului Galați locuiește în Tecuci și în localitățile limitrofe.


Distribuie articolul

You May Also Like