”Gala fermierilor din regiunea Moldova”, cel mai important eveniment al momentului din domeniul agricol

Distribuie articolul


PRIA Agriculture în colaborare cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iașiau organizat online cât și on-site evenimentul regional intitulat ”Gala fermierilor din regiunea Moldova”.


În cadrul evenimentului au fost prezenți fermieri, oameni de afaceri din domeniul agticulturii, profesori ai USAMV Iași, dar și autorități naționale.


Printre aceștia, îi putem enumera pe Adrian OROS –Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian PINTEA– Director APIA România, Remus DELEANU – președintele COTNARI, Neculai APOSTOL – Directorul executiv al grupului de firme KOSAROM și AVI TOP și Prof. Eugen ULEA – prorectorul USAMV.

„Am organizat cel mai important eveniment destinat agriculturii şi creşterii acesteia, dar şi dezvoltării fermierilor moldoveni. În cadrul evenimentului am avut dezbateri la care au participat fermieri, autorităţi şi companii conexe, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru aceste momente de încercare, dar și pentru a descoperi și oportunităţile de pe piață şi pentru a pune fermierii în legătură cu finanţatorii şi supermarketurile să găsească soluţii de colaborare”, după cum au susţinut organizatorii.

Din partea celor două companii partenere – BRD şi BRD Sogelease – au fost lectori Sorin Cocis – Expert Regional EUNAT, BRD, şi Silvestru Bordeianu – Manager Regional Zona Est, BRD Sogelease IFN SA.

Prin intermediul acestui eveniment fermierii au aflat cum pot să-şi finanţeze activitatea sau investiţiile prin fonduri nerambursabile sau diferite forme de creditare cu garanţii de stat sau europene, sau cum pot opta pentru produsele de leasing.

Participanții au încercat să aflr răspunsuri la întrebări precum: ce măsuri concrete ia statul pentru companiile din agricultură – ferme, procesatori şi producători? Cum arată stadiul plăţii subvenţiilor în acest moment? Green deal şi agricultura de precizie, agricultura bio – se poate dezvolta şi mai mult? Ce provocări şi ce oportunităţi sunt pentru agricultura în această perioadă?

Discuţiile s-au axat şi pe subiecte legate de importanţa produselor româneşti în strategia retailerilor, cercetarea şi importanţa acesteia pentru dezvoltarea agriculturii în România.


Distribuie articolul

You May Also Like