Realitatea rurală din spatele blocurilor din Galați: șoferii din Micro 20 își parchează mașinile într-o mlaștină

Distribuie articolul

O „postare” de pe FB ne-a atras atenția. Aceasta conține o fotografie cu mult noroi și comentarii despre o imagine rurală. Un singur lucru nu se potrivește în imagine: la marginea mlaștinii se văd niște blocuri.

Am citit comentariile ca se ne dumirim. Cică fotografia nu a fost făcută la țară, ci în Micro 20, iar mașinile trebuie să treacă prin mlaștină ca să ajungă lângă blocuri. Cei care au postat fotografia pe internet mai spun că, într-o singură zi, în zonă s-au împotmolit patru mașini, una dintre acestea fiind 4×4.

„2018 !!! Așa arată o parcare în Galați în Micro 20 între blocurile B3 şi E4. Ruşine celor care ,,se ocupă!”, a scris un gălățean pe FB.

În primul rând, chestia cu rușinea nu funcționează la domnii din administrație. În al doilea rând, nu se ocupă nimeni: situația este neschimbată de la dispariția dinozaurilor încoace iar localnicii scapă de mlaștină doar vara când zona se transformă într-un maidan plin de praf. În al treilea rând, Primăria i-a informat pe oamenii că știe problema și că anul acesta zona va fi resistematizată. Așa să fie.

Nu ne putem abține să nu observăm, din nou, diferența dintre noi și restul lumii. În timp ce prin alte mari orașe se vorbește despre metrou, spitale moderne și alte proiecte de infrastructură, la Galați realitatea este băgată până la genunchi în noroi. Și nici măcar nu se vede limanul!


Distribuie articolul

You May Also Like