Liberalii gălățeni îi acuză pe guvernanți că au abandonat proiectele privitoare la infrastructura navală

Distribuie articolul

PSD a abandonat toate proiectele de infrastructură importante, inclusiv cele care vizează modernizarea și dezvoltarea infrastructurii navale. Este punctul de vedere al liberalilor gălățeni care susțin că guvernanții nu au respectat termenele prevăzute în „Master-planul general de transport al României”. Acest lucru are efecte asupra gălățenilor, șansele municipiului Galați să renască economic fiind apropiate de zero.

„2017, primul an de guvernare PSD-ALDE, a fost anul de minim istoric al investițiilor publice în transporturi. La rectificările bugetare din vară Ministerul Transporturilor a pierdut 6,8 miliarde de lei din cele 14 miliarde alocate inițial. La final de an a reprimit câteva fonduri care au făcut ca execuția bugetară să ajungă la 9 miliarde de lei. Pentru 2018, ministerul a primit 9,3 miliarde lei prin bugetul recent aprobat, aproximativ 1% din PIB, de trei ori mai puțin decât necesarul estimat de PNL de 3% din PIB, adică 28 miliarde de lei, semn că în continuare nu vom avea parte de o relansare serioasă în domeniul infrastructurii de transport”, se arată într-un comunicat de presă al senatorului PNL, George Stângă.

Liberalii gălățeni au studiat cu atenție programul de guvernare și au aflat că PSD a promis să demareze începând cu 1 aprilie 2017 cinci măsuri în ceea ce privește transportul naval din Galați: construirea unui terminal trimodal, modernizarea terminalelor pentru mărfurile vrac, reabilitarea danelor 31 și 32, construirea unui terminal RO-RO și modernizarea infrastructurii portului mineral. Nici unul dintre proiectele menționate nu a fost implementat până în prezent.

„Ce s-a realizat din toate acestea într-un an de zile? Nimic. Oricare dintre măsuri ar fi dus la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea unei zone în care economia moare încet, dar sigur. Din păcate, deși Galațiul a fost și este bine reprezentat la vârf la nivel ministerial, acest lucru nu se simte și în teren. În prezent, deputatul PSD Ștefan Viorel este vicepremier iar președintele comisiei de Transporturi din Senat este reprezentantul PSD Galați – Ionel Daniel Butunoi. Nu știm interesele cui le servesc, în mod sigur nu pe cele ale gălățenilor”, a precizat Biroul de presă al PNL Galați.

Zona Galați este ocolită și de proiectele de infrastructură terestră și aeriană. Guvernanții nu au promis nici o autostradă care să facă legătura între Galați (oraș și județ) și restul țării și nici nu și-au propus să construiască un aeroport la Galați-Brăila, cea mai mare aglomerație urbană după București.


Distribuie articolul

You May Also Like