Comisia Europeană și FMI susțin că măsurile fiscale ale Guvernului Dăncilă pot duce la sărăcie și exod

Distribuie articolul

Sună horror termenii sărăcie și exod în discuția despre o țară din Uniunea Europeană. Din păcate, este realitatea în care se bălăcește România guvernată catastrofal de o gașcă de semianalfabeți, incompetenți sau ticăloși. Iar viitorul este sumbru, deoarece se vorbește despre concedieri și tăieri de salarii în sectorul bugetar.

Scenariile sunt apocaliptice. O scrisoare pierdută a ministrului de Finanțe a fost fluturată pe FB de un senator USR. Parlamentarul susține că Guvernul nu mai are bani pentru plata salariilor pentru trimestrul al IV-lea.

„După ce au adoptat pensii speciale și au crescut indemnizațiile demnitarilor, guvernarea PSD-ALDE amenință acum cu tăieri de salarii și concedieri în sectorul public (…) Măsurile fiscale și economice inconștiente adoptate de către guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani, sub oblăduirea infractorilor Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, au creat o criză bugetară majoră. Cheltuielile sunt în creștere, iar veniturile nu reușesc să țină pasul. Promisiunile electorale populiste și măsurile fiscale care avantajează companiile și instituțiile camarilei politice de la București și ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă. În fața unei astfel de crize, Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice din țară, inclusiv instituțiilor de cultură și a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”,  a anunțat senatorul Vlad Alexandrescu pe FB.

Bineînțeles, de la Guvern situația are nuanțe de roz-fucsia. Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, spune că documentul nu este decât o încercare de „eficientizare a cheltuielilor”. Nici vorbă de concedieri, de probleme cu plata pensiilor și a salariilor…

Între timp, inflația crește precum cozonacul și anulează creșterile salariale, statul se împrumută galopant ca să plătească pensii și salarii, investițiile importante sunt amânate, iar legile făcute de pesediști pun pe chituci domeniul privat.

„Inițiativele legislative recente creează riscuri în ceea ce privește funcționarea sectorului financiar și pot dăuna investițiilor private”, spun reprezentanții Comisiei Europene citați de Ziare.com.


Distribuie articolul

You May Also Like