Razii la traficanții de petarde

Distribuie articolul

Polițiștii Serviciului Arme,  Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Galați au depistat mai multe persoane care dețineau fără drept, în scopul comercializării, diverse  articole  pirotehnice. În toate cazurile, Poliția a deschis dosare penale.

„Astfel, în data de 15 decembrie, a fost identificată o tânără,  de 20 de ani, din comuna Branistea, care comercializa,  prin intermediul unei rețele de socializare, articole pirotehnice din clasele F2 și F3. Cu ocazia depistării acesteia, au fost găsite și indisponibilizate următoarele articole pirotehnice:

– 4 baterii de artificii, cu 215 focuri, clasa F3;

– 9 baterii de artificii, cu 116 focuri, clasa F2;

– 30 articole pirotehnice, clasa F3″, precizează IPJ Galați.

Cu privire la proveniența acestora, femeia a declarat că le-a achiziționat din Cehia și le-a transportat în țară cu autoturismul personal.

„La data de 17 decembrie,  polițiștii au identificat doi bărbați,  de 52 și 51 de ani, ambii din municipiul Tecuci, despre care s-a stabilit că dețineau, fără drept, în vederea comercializării, 900 kg, respectiv 210 kg de articole pirotehnice, clasele P1, F1-F3.

În cursul acestei dimineți,  tot în municipiul Tecuci, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat  doi bărbați, de 43 și 44 de ani, odată cu depistarea acestora fiind găsite 5 kg, respectiv 20 kg de articole pirotehnice, clasele F1-F3,  deținute fără drept, în vederea comercializării”, mai informează IPJ.

În toate cazurile, articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „orice operațiune cu articole  pirotehnice efectuată fără drept”.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice,  Serviciului Criminalistic și Serviciului de Acțiuni Speciale.


Distribuie articolul

You May Also Like