Proxenet reținut de polițiștii Antimafia

Distribuie articolul

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și  procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au făcut, joi, patru percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care un bărbat este cercetat pentru trafic de minori și trafic de persoane.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada iunie 2018 – iunie 2020, bărbatul, din municipiul Galați, ar fi recrutat mai multe persoane minore și majore, prin inducerea în eroare, în scopul exploatării acestora, prin obligarea la practicarea prostituției.

Victimele ar fi fost transportate și adăpostite în apartamente închiriate în regim hotelier, pe teritoriul României, și, profitând de starea lor de vulnerabilitate, prin șantaj emoțional și constrângere fizică, bărbatul le-ar fi obligat la practicarea prostituției, profitând, în totalitate, de sumele de bani obținute de acestea.

În urma perchezițiilor efectuate, în municipiul Galați și municipiul București, au fost ridicate mai multe înscrisuri și 2 100 de euro”, precizează BCCO Galați.

Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, în cursul zilei de astăzi, urmând a fi prezentat Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale  din cadrul Poliției Române.


Distribuie articolul

You May Also Like