Razie rutieră în Galați. Sute de șoferi au fost amendați și au rămas fără permise

Distribuie articolul

A fost razie de amploare pe șoselele din Galați, în week-end-ul care a trecut. Aproape 300 de șoferi au fost amendați, iar aproape 70 au rămas fără permisele de conducere între 30 și 90 zile. Polițiștii rutieri au depistat în trafic trei șoferi care conduceau sub influența substanțelor interzise.

„În cadrul acțiunii, au fost constatate 278 de contravenţii (în valoare de 96.315 lei), dintre care 256 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 republicată, 22 de contravenții pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative”, precizează IPJ Galați.

Au fost reținute în vederea suspendării un număr de 66 de permise de conducere, dintre care 40 pentru consum de alcool, 26 pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost constatate 14 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 3 infracțiuni pentru conducerea pe drumurile publice a unui auto sub influența băuturilor alcoolice, 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui auto sub influența substanțelor psihoactive (cannabis) și 8 infracțiuni pentru alte abateri la regimul rutier.

Spre exemplu:

La data de 30.01.2021, polițiștii au oprit în trafic pe str. Gheorghe Doja, din municipiul Galați, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Galați. Cu ocazia verificării, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager DrugTest și s-a constatat o valoare pozitivă la substanța THC5(cannabis). Au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 30.01.2021, a fost oprit în trafic pe str. Gheorghe Doja, din municipiul Galați, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Galați. Cu ocazia verificării, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager DrugTest și s-a constatat o valoare pozitivă la substanța THC5(cannabis). Au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 30.01.2021, polițiștii au oprit în trafic pe str. Milcov, din municipiul Galați, un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani, din Galați. Cu ocazia verificării, conducătorul auto a fost testat alcoolscop cu aparatul Drager rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Distribuie articolul

You May Also Like