Explozii controlate lângă Braniștea

Distribuie articolul

Peste 200 de elemente de muniție, printre care bombe și proiectile din cele două războaie mondiale, sunt detonate astăzi, în Poligonul de la Râpa Galbenă de lângă Braniștea, județul Galați. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați are programată, timp de 3 ore, o amplă acțiune de distrugere a muniției asanate în cursul ultimelor luni.

” Vor fi distruse următoarele elemente de muniție: muniție de infanterie -181 bucăți, grenade de mână – 5 bucăți, bombe de aruncător – 20 bucăți, muniție de artilerie – 36 bucăți, submuniții provenind de la bombele de aviație – 4 bucăți și alte elemente de muniție – 17 bucăți”, se arată într-un comunicat al ISU Galați.

Pirotehniștii reamintesc populației prevederile legale în cazul găsirii unor elemente de muniție neexplodate.

” Se interzice atingerea munițiilor cu mâna sau cu alte obiecte, se interzice lovirea sau mișcarea munițiilor descoperite în pământ sau la suprafață, se interzice introducerea în foc a munițiilor descoperite, se interzice demontarea focoaselor sau a altor părți componente și secționarea acestora, se interzice jocul cu diferite muniții neexplodate, se interzice ridicarea, transportul și folosirea munițiilor pentru diferite activități sau ornamente”, precizează ISU.

În cazul în care descoperiți muniție neexplodată, sunați de urgență la 112.


Distribuie articolul

You May Also Like