Bălăceală politică. Un senator PSD cere demiterea conducerii APDM. La mijloc este un proiect de 90 de milioane de euro

Distribuie articolul


Senatorul PSD, Marius Humelnicu, solicită demisia/demiterea șefului Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM), liberalul Alexandru Șerban. Social democratul susține că de Portul Galați este pe cale să piardă o importantă finanțare europeană. Liberalul se apără și spune că, dimpotrivă, compania scade riscul investiției și că proiectul merge mai departe.


Senatorul PSD, Marius Humelnicu, spune că Galaţiul va pierde o investiţie europeană de aproape 90 milioane de euro pentru construirea Platformei Multimodale ce ar revigora Portul Galaţi şi l-ar lega de marile porturi europene.
Asta după ce licitaţia lansată de APDM „Lucrări pentru execuţia cheului din cadrul proiectului Platformă Multimodală Galaţi – Etapa I – Modernizarea infrastructurii portuare” a fost anulată pentru a patra oară din cauza lipsei de ofertanţi. Soluții ar fi, mai zice Humelnicu: „În această situație critică, directorul CN APDM SA Galați, Alexandru Șerban, ar fi trebuit să solicite ministerului de resort disponibilizarea de fonduri suplimentare pentru a putea majora valoarea estimată a lucrărilor care fac obiectul acestei achiziții publice, însă acesta a preferat să tot repete licitația”.


Liberalul Alexandru Șerban i-a răspuns senatorului Humelnicu asigurându-l că lucrarea se va face. Probabil se va modifica doar sursa de finanțare de la prima etapă a proiectului (va trece pe POIM) și va fi reevaluată întreaga lucrare (prost evaluată în urmă cu cinci ani).

Probabil, noul cost al întregii lucrări va trece de 100 de milioane de euro, iar primele licitații ar putea fi organizate până în luna iunie.

FOTO : digi24. ro


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns