Protest spontan la APIA Galați

Distribuie articolul

Este protest la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Dimineață, salariați din toată țara au oprit activitățile obișnuite. Oamenii sunt nemulțumiți că vor pierde sume importante din salarii în urma aplicării de la 1 ianuarie 2017 a legii salarizării.

30 de angajați ai APIA Galați protestează în fața sediului unității de pe strada Dragoș Vodă. Unitatea gălățeană are 90 de angajați, aproximativ 30 de salariații aflându-se în județ. Liderii sindicatului spun că la Galați pierderile salariale vor fi de sute și chiar de mii de lei.

„Este un protest spontan, 30 de oameni au ieșit în fața sediului. Nu ne-am pregătit cu lozinci, noi avem nemulțumiri legate de legea 153. Pierderile salariale la Galați vor fi importante dacă nu se schimbă ceva. Un șef serviciu și un șef de birou vor pierde până la 2.000 de lei iar un consilier superior va pierde 600 de lei. Nu am vorbit cu nimeni, liderii de sindicat de la București negociază cu reprezentanții Guvernului”, a spus Gheorghe Iuroaie, liderul sindicatului de la APIA.

Protestul ar putea fi reluat zilele următoare dacă Guvernul nu găsește o soluție pentru problema salariilor de la APIA.


Distribuie articolul

You May Also Like