Proiect unic în România: câinii terapeuți au ajuns la Galați

Distribuie articolul

Ziua internațională a animalelor este sărbătorită într-un mod inedit la Galați. Patru câini, dresați pentru a fi folosiți în scop terapeutic, au făcut demonstrații în fața elevilor de la Colegiul Economic. Elevii au pregătit un tort din orez cu artificii și le-au cântat animalelor la mulți ani.

Acțiunea care se desfășoară timp de două zile face parte dintr-un proiect unic în țară derulat de Asociația Animal Society. Este vorba despre un demers care vizează rezolvarea într-un mod uman a problemei câinilor fără stăpân. Concret, în cadrul programului animalele sunt adunate de pe stradă, sunt integrate în familii și apoi sunt selectate și antrenate să devină câini de terapie.

Proiectul de la Galați se desfășoară pe durata unui an, iar rezultatele demersului sunt analizate de un institut sociologic profesionist. În următoarele 12 luni, membrii asociației vor steriliza câinii fără stăpân din oraș și vor merge cu câinii terapeuți la diferite firme și instituții pentru a reduce stresul angajaților.

„Scopul este să permitem angajaților să interacționeze cu foști maidanezi care acum se dovedesc eroi ai societății, mulțumită terapiei pe care o fac de mulți ani cu copii cu dizabilități și cu bătrâni de la un centru pentru vârstnici. Toate aceste ședințe sunt gratuite, iar efectul lor asupra pacienților este măsurat permanent de un psiholog specializat. Le vom spune oamenilor din Galați poveștile impresionante ale câinilor noștri, sperând ca astfel să îmbunătățim atitudinile și percepția lor referitoare la câinii fără stăpân. Asta ar justifica ulterior intervenția noastră pentru îmbunătățirea calității vieții acestor animale. În următorul an, echipa noastră de terapie va face regulat astfel de vizite în Galați”, spun reprezentanții Asociației Animal Society.

Asociația care a semnat un protocol de colaborare cu Primăria Galați lucrează de mulți ani, cu rezultate bune, alături de copiii cu dizabilități și de bătrânii instituționalizați. Totul se petrece sub supravegherea doctorului Victor Chitic, psiholog specializat în interacțiunea om-animal, care se ocupă de pregătirea câinilor și supraveghează terapia propriu-zisă și efectele acesteia.


Distribuie articolul

You May Also Like