SPORT/ Calificare matematică pentru Oțelul la barajul de promovare!

Distribuie articolul

SC Oțelul Galați a câștigat, scor 1-0 (0-0), partida susținută pe teren propriu în compania conjudețenei Sporting Liești, în etapa 17 a Ligii 3, seria 2.

Prima repriză a fost anostă, gălățenii având o singură mare ocazie prin Păun care a tras alături dintr-o poziție favorabilă.
După pauză, ocaziile oțelarilor s-au înmulțit și logic a venit și golul victoriei marcat de același Păun după o reluare cu capul pe o respingere eronată a portarului lieștean.

În urma acestui rezultat, oțelarii și-au asigurat și matematic prezența la barajul de promovare în liga secundă.

Petre Grigoraș a început partida cu: Ursu – Farcaș, Sârghi, Ghiocel, Sevastian – Neagu, Cucu – Petrache, Gavrilă, Nica – Păun.
Au mai evoluat Dobre, Stoian, Popescu, Crihană și Alecu.

În ultima etapă a returului, Oțelul se va deplasa la codașa Sportul Chiscani. Partida urmând a se va disputa vineri, 30 aprilie, de la ora 15:00.
Într-un alt meci, Avântul Valea Mărului a pierdut dramatic, în prelungiri (min. 90+5 printr-un penalty discutabil) la Făurei, scor 1-2

Locul pe care îl va ocupa Oțelul la finalul returului va fi cunoscut săptămâna viitoare, în acest moment fiind un echilibru aproape perfect cu Dacia Unirea Brăila. Ambele au câte 38 de puncte și același golaveraj (+38 goluri. Sunt șanse pentru gălățeni pentru a termina în fruntea clasamentului cu condiția să învingă la Chiscani iar brăilenii să nu câștige în deplasarea (grea) de la Rm. Sărat.

Avem și programul barajului pentru accederea în liga secundă.
În prima etapă a barajului vor participa primele două clasate din fiecare serie a sezonului Ligii 3, (20 echipe) și vor fi împerecheate în 10 meciuri în dublă manşă.

Oțelul Galați și Dacia Unirea Brăila, vor întâlni Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți, primele clasate din prima serie a Ligii 3, calificate și ele matematic pentru baraj. Și acolo avem o egalitate de puncte, cum vor fi împerecheate echipele la baraj vom ști doar după finalul ultimei etape.

Programarea barajelor este următoarea:
Semifinală – 8 și 15 mai
B1: Locul 1, Seria 1 – Locul 2, Seria 2
B2: Locul 1, Seria 2 – Locul 2, Seria 1
Finală – 22 și 29 mai
Câștigătoare B2 – Câștigătoare B1


Distribuie articolul

You May Also Like