PROGNOZA METEO la munte, la mare sau la Galați pe final de an și începutul lui 2021

Distribuie articolul

Prognoza meteo pentru finalul de an și prima decadă din ianuarie 2021 nu este tocmai favorabilă celor ce-și doresc să-și găsească liniștea în cele câteva zile de vacanță în stațiunile montane practicând sporturile de iarnă.

Doar acolo unde pârtiile sunt dotate cu tunuri cu zăpadă artificială ar fi o șansă de schiat. În rest, albul natural va putea fi zărit doar pe crestele abrupte.

Să vedem ce ne oferă perioada următoare din punct de vedere meteorologic în stațiunile importante din țară sau în cele frecventate mai des de gălățeni.
Trebuie spus că, în general, temperaturile vor fi peste normalul perioadei atât ziua cât și noaptea iar precipitațiile vor fi slabe cantitativ, predominând ploaia.

SLANIC MOLDOVA: 8 grade Celsius în ultima zi din 2020, din 3 ianuarie putând apărea câteva averse predominant sub formă de ploaie. Până la finalul primei decade din ianuarie când se va instala gerul vor fi temperaturi pozitive 4-5 grade ziua și 1 grad noaptea. Nici vorbă de zăpadă.

SOVEJA: Aceiași temperatură în ultima zi din ani – 8 grade Celsius, dar în seara primei zile din an e posibil să plouă. 4-5 grade ziua, 0-1 grad, noaptea. Din 7 ianuarie va începe să ningă, slab însă.

SINAIA: 5 grade pe 31 decembrie. Precipitații mixte după regula „o zi da, una, nu” în perioada 1-8 ianuarie. 3,4 grade ziua, -2,-3, noaptea.

POIANA BRAȘOV: 6 grade în ultima zi a anului. În seara primei zile din 2021 este posibilă o fulguială ușoară.
Din 3 ianuarie, ceva averse mixte slabe. -1 grad noaptea, 3 grade va fi temperatura diurnă.

PREDEAL: 5 grade in 31 decembrie. Un țâr de ninsoare pe 1 ianuarie iar de-a doua zi vor începe ceva precipitații mixte. În general, -1 grad, noaptea și 2-3 grade, ziua.

VATRA DORNEI: 5 grade vor fi și aici în ultima zi a anului. Din 4 ianuarie pot apărea precipitații predominant mixte. Temperaturi pozitive atât ziua cât și noaptea, 5 grade, respectiv 1 grad.

ARIEȘENI: 3 grade în Apuseni în 31 decembrie. Din 3 ianuarie, precipitații sub formă de ninsoare. 2 grade va fi temperatura diurnă a perioadei și -2 grade cea nocturnă.

STRAJA: 8 grade în ultima zi a anului. În noaptea de 2 spre 3 ianuarie va ploua. Temperatura până în 10 ianuarie când foarte posibil se va intra pe valori negative va fi de 5-6 grade.

CĂLIMĂNEȘTI- CĂCIULATA: Cu 10 grade se va finaliza 2020 în zona vâlceană. O ploaie scurtă în prima zi a noului an, în rest, 6-7 grade în prima decadă din 2021.

BORȘA: 7 grade în ultima zi din an. Ploi dese în intervalul 1-8 ianuarie. Temperaturi pozitive, 6-7 grade ziua și 2-3 grade noaptea.

BORSEC: Doar 3 grade în ultima zi a anului în stațiunea harghiteană. Ploaie rece pe 1 ianuarie când va fi 0-1 grad. Apoi, fără precipitații până pe 10 decembrie dar cu ger instalat . 1 grad ziua și -7 grade, noaptea.

SOVATA: 8 grade pe 31 decembrie. Din prima zi a noului an temperatura va scădea până la 5 grade când e așteptată o ploaie scurtă. Până pe 10 ianuarie termometrele nu vor arata aici mai mult de 3-4 grade.

TUȘNAD: 10 grade în ultima zi a anului. Ploaie slabă pe 1 ianuarie când termometrul nu va trece de 4 grade ziua iar noaptea va fi una geroasă, -7 grade Celsius.. Apoi, până în 10 ianuarie, fără precipitații, cu o constantă de 5-6 grade, ziua și 0-2 grade, noaptea.

CONSTANȚA: Pentru cei ce vor dori să-i găsească noul an la malul mării, vor avea o temperatură de 11 grade în ultima zi din an, ca mai apoi să se înregistreze 7 grade noaptea și 9, ziua. Din 4 ianuarie vin și aici ploile.
În sfârșit, la Galați vor fi 10 grade în ultima zi din an și un cer noros. Prima zi din 2021 vom avea o temperatură diurnă de 9 grade iar după Bobotează vom avea ceva precipitații mixte și o maximă de 4 grade.

Prognoza meteo pentru toată luna ianuarie alternează în mare majoritate temperaturile pozitive de 5-6 grade cu câteva în care temperatura se va afla la limita înghețului. Doar vreo 2-3 zile cu ploaie sau cel mult cu precipitații mixte. Nici vorbă de ninsori!


Distribuie articolul

You May Also Like