Ce măsuri au luat autoritățile din orașul Galați de teama gripei și a coronavirusului

Distribuie articolul


Măsuri împotriva coronavirusului și a gripei de sezon. Școlile și alte instituții din orașul Galați vor avea recipiente cu soluții dezinfectante Sunt măsuri preventive luate luni, în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență.


Reprezentanții Primăriei Galați spun că este o măsura preventivă luată în sezonul în care gripa face numeroase victime. În plus, înmulțirea cazurilor de coronavirus în toată lumea, în special în Italia, i-a determinat pe cei de la Primărie să investească în soluția dezinfectantă și în recipientele necesare.


„Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis, luni, 24 februarie, luarea unor măsuri pentru prevenirea apariției cazurilor de îmbolnăvire cu noul virus gripal (coronavirus). Astfel, Primăria municipiului Galați va dota cu soluție dezinfectantă pentru mâini și cu recipientele necesare soluției toate unitățile de învățământ din oraș. Aceeași măsură se va aplica și în cadrul Primăriei Municipiului Galați și în toate unitățile din subordine”, au anunțat reprezentanții Primăriei Galați


Până în prezent, în orașul Galați nu a fost confirmat nici un caz de îmbolnăvire cu coronavirus.


„Precizăm că în municipiul Galați nu sunt confirmate cazuri de îmbolnăvire cu acest virus. Pentru prevenirea îmbolnăvirilor este bine de știut că virusul nu se transmite prin aer, ci prin contact la nivelul suprafețelor. Cea mai bună metodă de prevenire este spălatul cât mai des al mâinilor cu apă și săpun sau cu soluție dezinfectantă. Simptomele în cazul coronavirusului sunt febră, tuse și dificultăți în respirație”, precizează reprezentanții Primăriei Galați.


În orașul Galați sunt peste o sută de unități școlare și instituții care vor primi recipiente cu soluții dezinfectante.


Distribuie articolul

You May Also Like