Municipiul Galați rămâne în cod roșu chiar dacă suntem pe trend descendent

Distribuie articolul

Numărul persoanelor infectate cu Covid 19 este la Galați într-o ușoară scădere dar încă e la cote majore, mult peste 3 cazuri la mia de locuitori.
Dacă la nivelul județului avem 2,72 cazuri la mia de locuitori, în municipiul reședință de județ incidența este de 4,14.

De altfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat ieri o nouă hotărâre prin care a prelungit cu încă 14 zile starea de alertă pentru localitățile Galați și Braniștea unde sunt înregistrate peste 3 cazuri la mia de locuitori. Asta după ce, în Ajunul Crăciunului și orașul Târgu Bujor intra și el pe cod roșu.

Ieri s-a creat o stare de nervozitate pe rețelele de socializare dată fiind neactualizarea datelor de către cei de la Direcția de Sănătate Publică Galați (DSP) încă din 18 decembrie ceea ce nu-i chiar ok. Mai mulți gălățeni și-au luat datele de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) unde Grupul de Comunicare Strategică avea datele actualizate la zi iar în dreptul Galațiului era înscrisă o incidență de 2,72 la mia de locuitori.

Acest procent era însă aferent întregului județ, nu doar municipiului Galați. Astfel de neglijențe pot crea confuzii dar și iritări ale populației dat fiind stresul pe care-l parcurgem de luni bune.
Deci, DSP, actualizăm la zi, da?

Referitor la cifrele post-Crăciun trebuie spus că numărul celor vindecați a ajuns la 13081 iar a persoanelor decedate la 397.
Îngrijorător rămâne numărul celor infectați la nivelul județului, Galațiul fiind în Top 3 cu 141 cazuri după București (181) și Cluj (169). După noi, singurele județe ce depășesc 100 de cazuri\zi sunt Timiș(114) și Iași(101).

Două județe nu au avut infectări, Argeș și Caraș Severin iar, de asemenea o situație bună o mai găsim în Vâlcea (2 cazuri), Prahova (4), Ialomița (5), Gorj, Harghita, Sălaj (câte 6) și Covasna (8).

Prefectul județului Galați, Eugen Hristache ne-a declarat că nivelul infectărilor în municipiul Galați rămâne la cote mari chiar dacă suntem într-o descreștere evidentă. Dacă acest trend se va menține există posibilitatea ca peste două săptămâni să ieșim din cod roșu iar unele restricții să fie ridicate. Dar, avem un Revelion în față…un Sfânt Vasile, apoi o Bobotează… un Sfânt Ion și vom vedea…


Distribuie articolul

You May Also Like