Probleme în curtea Transurb: noua organigramă, suspendată de Tribunalul Galați

Distribuie articolul

O Hotărâre a Consiliului Local Galați este în pericol să fie declarată nelegală, aplicarea ei fiind deja suspendată de magistrații gălățeni. Este vorba de o decizie de modificare a schemei de personal prin care erau dați afară oameni din producție pentru a se angaja mai mulți la birouri, inclusiv rudele reprezentanților partidelor politice.

Instanța de judecată a decis în data de 15 aprilie 2019 suspendarea Hotărârii Consiliului Local din decembrie 2018, prin care se modifica organigrama operatorului local de transport. Astfel, conform datelor publicate pe portalul Tribunalului Galați:

”Admite cererea de suspendare a actului administrativ, formulată de reclamantul Sindicatul Şoferilor Liberi din SC TRANSURB S.A., în contradictoriu cu pârâta Consiliul Local al Municipiului Galați, având ca obiect Hotărârea de Consiliu Local nr.652/06.12.2018. Dispune suspendarea executării Hotărârii de Consiliu Local nr.652/06.12.2018. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 15.04.2019”

Prin noua organigramă, aprobată în decembrie anul trecut, se renunța la 29 de posturi din zona producției (21 dintre ei mecanici de la întreținere/ reparație), fiind suplimentate 12 posturi în zona activității de birou.

”Din păcate, această decizie a instanței de judecată vine să dovedească o dată în plus amatorismul de care dă dovadă administrația locală în ceea ce privește operatorul de transport.

În aceste condiții, cerem demisia conducerii Transurb și curățarea companiei de tot felul de ”specialiști” a căror principală calitate este relația de rudenie cu șefii de partid sau faptul că sunt membri activi în diferite structuri politice”, a declarat consilierul local PNL, Onuț Atanasiu, într-o conferință de presă susținută astăzi.


Distribuie articolul

You May Also Like