Viitorul sună bine, prezentul este îngrozitor: Primăria Galați are planuri mari în ceea ce privește transportul public

Distribuie articolul

20 de autobuze de dimensiuni mici ar putea intra în flota de transport public din orașul Galați. Este ceea ce își dorește Primăria care a reluat licitația publică pentru achiziționarea noilor mijloace de transport în comun. Asta după ce prima încercare a eșuat deoarece nu s-au prezentat companii interesate. Primăria Galați a decis să crească suma pe care o pune la bătaie pentru această achiziție, de la patru milioane de lei la șase milioane de lei.

De dragul discuției, vă spunem că minibuzele pe care vrea să le cumpere municipalitatea vor fi dotate cu sistem automat de taxare, cu instalații de încălzire și aer condiționat și cu trape de acces pentru persoanele cu dizabilități. Ofertele sunt așteptate până pe data de 20 mai, iar noile autobuze ar putea circula pe străzile din Galați până la sfârșitul acestui an. S-o vedem și pe asta!

În timp ce autobuzele își dau duhul pe străzi, Primăria are planuri mari și a anunțat că pregătește și o licitație pentru achiziționarea a 50 de autobuze electrice hibrid. În paralel, societatea Transurb face și ea demersuri pentru achiziționarea unor autobuze noi. Este vorba despre un lot de 40 de autobuze de 12 metri lungime, de tipul Euro 6, care ar putea ajunge în oraș pe parcursul acestui an, dacă totul merge conform planului. Cică autovehiculele vor fi cumpărate cu ajutorul unui credit bancar contractat de Transurb și  garantat de Primăria Galați.

Să mai spunem că tot anul acesta ar trebui să intre în flota de transport public 18 tramvaie noi. Zece dintre acestea au fost promise de Ministerul Dezvoltării, iar opt de Primăria Galați. În mod tradițional, licitația s-a împotmolit pe parcurs, așa că nimeni nu știe dacă tramvaiele vor călca vreodată pe meleagurile gălățene.

Pe hârtie, Galațiul se bulucește în lumea civilizată, pe stradă, însă, mai are puțin și cade în lumea a treia. Până la viitorul luminos, să fiți sănătoși!


Distribuie articolul

You May Also Like