Festivalul Scrumbiei…scumpe. „Să-i arătați lui Dragnea, bătaie de joc”

Distribuie articolul

Gălățenii care au participat la ediția din acest an a Festivalului Scrumbiei au mâncat acasă. Nu toți, unii dintre ei. De vină sunt prețurile. Ediția revizuită și prelungită (ține trei zile) se desfășoară tot pe faleza inferioară a Dunării, iar prețurile pentru produsele oferite de comercianți bat toate recordurile.

Știți ce înseamnă Festivalul Scrumbiei, așa că nu o să insistăm. Pe lângă concursurile de pescuit și de gătit, spectacolele de pe scenă, expozițiile pescărești și târgul meșterilor populari sunt multe tarabe cu mâncare. Noi ne-am băgat nasul printre grătare și ceaune ca să aflăm că pe faleza din Galați se mănâncă mai bine ca într-un restaurant fără pretenții din centrul Parisului. Asta raportându-ne doar la prețuri: o ciorbă de pește 12 lei, o porție de storceag 15 lei, o porție de hamsii 7 lei suta de grame, un mic 3,5 lei, cârnăciori de oaie 8 lei suta de grame, o porție de cinci sarmale 15 lei. Mai scump ca la restaurant, dar am lăsat la urmă vedeta festivalului. Ei bine, scrumbia se vinde cu 12 lei suta de grame, preț care a băgat în ședință comunitățile de pescari din Delta Dunării și asociația restaurantelor cu stele Michelin. Pe clienții care știu că la supermarket și la piață scrumbia se vinde cu 25-30 de lei kilogramul, prețul de pe faleză a reușit să-i enerveze.

„Prețurile sunt foarte mari, enorm de mari. Am cumpărat ciorbă de pește, la 12 lei, este enorm. Scrumbia este și mai scumpă, este bătaie de joc”, a spus un gălățean.

Iar de la ciorbă la politică discuția a alunecat cu viteză, pentru că peștele de la cap se împute.

„Să-i arătați lui Dragnea, lui Dragnea să-i arătați, bătaie de joc. Scrumbia nu am încercat-o. Dacă patru scrumbii costă 120 de lei… vai de capul nostru. La pensiile noastre este enorm”, a tunat un pensionar.

Cei care nu-și permit să cumpere mâncare, trebuie să se mulțumească cu privitul și cu Mandinga și Sofia Vicoveanca. Astea-s gratis pentru cetățeni deoarece Primăria Galați a achitat nota de plată: 118.780 lei, fără TVA.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like