Viitorul copiilor României trece prin biserici

Distribuie articolul

România are o infrastructură dezvoltată. Nu de transport, școlară sau medicală, ci religioasă. La capitolul biserici și alte lăcașuri de cult, România este campioană în Uniunea Europeană și dă clasă Germaniei, Franței sau Italiei. Au avut grijă de acest aspect politicienii români cu frică de Dumnezeu și de electorat care în ultimii 30 de ani au sprijinit construirea de biserici, uitând de școli și spitale.

Despre spitale moderne/regionale vorbim doar la televizor, eventual după slujba de duminică de la una dintre numeroasele biserici de cartier. De asemenea, ne rugăm să nu ne cadă școala în cap și ne bucurăm când Primăria anunță că a mai dat o mână de var pe peretele grădiniței. Practic, sistemul funcționează pe principii bine consolidate: Doamne ajută să trecem de examenul ăsta și înger, îngerașul meu, dă-mi putere să scap de răceala asta.

Slavă Domnului, avem infrastructura necesară: nu școli, nu spitale, ci biserici. Potrivit Institutului Național de Statistică, în 2018, în România erau aproape 600 de spitale și peste 7.000 de unități școlare. Statisticile mai arată că anul trecut, în România creștină erau 27.384 de lăcașuri de cult, dintre care circa 16.400 aparțin Bisericii Ortodoxe Române. Doamne ajută!


Distribuie articolul

You May Also Like