Primul pas spre reabilitarea Castrului Roman: Primăria dă 20.000 de lei pe sacoșe, tricouri și flyere

Distribuie articolul

După 26 de ani de când reprezentanții Muzeului de Istorie din Galați au solicitat reînceperea cercetării arheologice la situl Tirighina-Barboși, Primăria face un prim pas mic în direcția reabilitării: organizează achiziția materialelor de informare și publicitate.

Informarea și publicitatea nu se vor face prin materiale tipărite în ziare sau promovate pe radio ori TV, ci prin inscripționarea unor obiecte. Astfel, este prevăzut un buget de 20.000 de lei pentru 100 de tricouri și sacoșe din hârtie plastifiată lucioasă, fix 228 de autocolante, 1.000 de flyere și trei afișe. Interesant că tricourile sunt toate mărimi mari și foarte mari, destinate în general obezilor (30 L, 40 XL și alte 30 XXL).

Conform caietului de sarcini, toate acestea sunt necesare ”bunei desfășurări a activității de informare și publicitate”. Ofertele trebuie trimise până pe data de 17 ianuarie, criteriul de atribuire fiind ”prețul cel mai scăzut”.

Castrul roman poate beneficia de o finanțare europeană de 15,4 milioane de lei iar fondurile vizează conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural. Se dorește restaurarea sitului arheologic Tirighina–Barboși în termen de doi ani de la semnarea contractului de finanțare, dar și punerea în valoare a locului. Deocamdată, nu a fost avansată o dată de începere a lucrărilor,  dar totul ar trebui să fie implementat până la data de 31 octombrie 2020.


Distribuie articolul

You May Also Like