40 de școli din județ nu au autorizație de la DSP!

Distribuie articolul

Inspectorul General Școlar, Onuț Atanasiu ne-a declarat ieri că startul noului an de învățământ va fi dat conform programului stabilit de Ministerul Educației Naționale în data de 14 septembrie, asta bineînțeles dacă nu ne vom confrunta cu o explozie de cazuri de infectări cu coronavirus.

„Sunt eforturi mari ale cadrelor didactice, directorilor de școli pentru asigurarea condițiilor de securitate sanitară și aici ne referim la mai multe lucruri. De la punctele sanitare, zonele de acces, distanțarea personală până la asigurarea materialelor de protecție și dezinfectare „, ne-a declarat Onuț Atanasiu.

Acesta a mai spus că instituția pe care o conduce dispune de un număr consistent de măști de protecție ce vor fi direcționate spre școlile din mediul rural, la cerere.

Se vor dezinfecta de câteva ori pe zi și mijloacele de transport elevi, acele microbuze galbene, cu care va fi strict interzis transportul altor persoane cu excepția elevilor.
Referitor la cele 40 de unități de învățământ care nu au încă avizul Direcției de Sănătate Publică (DSP), inspectorul general școlar consideră că dintre acestea, o mare parte vor fi în cele din urmă autorizate, dar există și varianta să avem și câteva locații cu probleme. De exemplu, acolo unde apa nu este potabilă, sau unde localitatea nu este conectată la o rețea de canalizare.

Express de Dunăre a intrat în posesia listei cu cele 40 de școli fără autorizație DSP iar în zilele următoare va iniția un material-anchetă la aceste unități, inclusiv la primăriile de pe raza cărora se află.


Distribuie articolul

You May Also Like