Rezultate la Bacalaureat, la Galați: șapte medii de 10 și un liceu cu rată de promovare de 100%

Distribuie articolul


Aproape trei sferturi din absolvenții clasei a 12-a din județul Galați au promovat Bacalaureatul. Este o rată de promovare mai mică decât cea de anul trecut. Totuși, șapte gălățeni au obținut media 10. Cei nemulțumiți pot depune contestație.


Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar, cele mai bune note au fost la Colegiul Național Vasile Alecsandri.


„Șapte candidați au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat 2020. Trei dintre ei provin de la Colegiul Național Vasile Alecsandri, urmați de unul de la Liceul Teoretic Emil Racoviță, Colegiul Național Mihail Kogălniceanu, Colegiul Național Spiru Haret Tecuci și Liceul Teoretic Mircea Eliade Galați. În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 2.573 de candidați, dintr-un total de 3.751 prezenți. S-a evidențiat o unitate școlară la care elevii au promovat în proporție de 100 la sută, aceasta fiind Colegiul Național Costache Negri Galați. Rata de promovare în județul Galați este 68,6 la sută, cu 4,41 la sută, mai puțin față de procentul obținut la aceeași sesiune de bacalaureat din anul 2019”, au anunțat reprezentanții IȘJ Galați.


Rezultatele parțiale, înainte de contestații, au fost afișate marți, la ora 12.00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată.

Contestațiile pot fi depuse până miercuri, la prânz, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 5 iulie.


Distribuie articolul

You May Also Like