Primul ordin de restricție emis de Poliția Galați

Distribuie articolul

La data de 06 ianuarie 2019., ora 08.10, polițiștii Postului de Poliție Cavadinești au fost sesizați prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea, în aceeași dimineață, a unui incident în care au fost implicați doi bărbați din orașul Berești, tată și fiu.

„Din primele verificări efectuate de polițiști a rezultat că, pe fondul unui conflict izbucnit spontan, un bărbat de 35 ani și-a lovit tatăl, în vârstă de 60 ani, victima primind îngrijiri medicale de la un echipaj al ambulanței, dar refuzând transportarea la spital”, precizează IPJ Galați.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie și, totodată, au emis un ordin de protecție provizoriu, care prevede că agresorul este obligat să părăsească temporar locuința comună și trebuie să păstreze o distanță de minim 300 m, față de victimă. Este primul ordin de restricție emis de Poliția din Galați după intrarea în vigoare a noii legislații privind combaterea violenței domestice. Potrivit noilor reglementări, Poliția poate emite un ordin de restricție provizoriu, pe o durată de 5 zile, pentru a proteja victimele violenței în familie. De asemenea, Poliția poate interveni în forță pentru a apăra viața și integritatea victimelor, precum și pentru punerea lor sub protecție, în condițiile legii.


Distribuie articolul

You May Also Like