Probleme cu gunoiul: serviciul de salubrizare este oprit în majoritatea localităților din județul Galați

Distribuie articolul

Sunt din nou probleme cu gunoiul menajer în județul Galați. Groapa din județul Vaslului care colectează deșeurile de la majoritatea localităților gălățene s-a închis temporar.

Este vorba despre o problemă care are legătură cu birocrația. De la 1 ianuarie în domeniul în discuție a intrat în vigoare o nouă lege, iar autoritățile locale sunt obligate să-și armonizeze regulamentele de funcționare.

Concret, consilierii județeni vasluieni trebuie să adopte un proiect de hotărâre care va debloca toate activitățile de la rampa de gunoi dintre orașele Bârlad și Vaslui.

Ședința legislativului vasluian va avea loc miercuri, 9 ianuarie, iar pe ordinea de zi a întâlnirii va figura și proiectul privitor la rampa de gunoi care colectează deșeuri din județele Vaslui și Galați.

Pentru ca orașele și satele gălățene să nu fie sufocate de gunoaie, primăriile localităților afectate au decis să suspende serviciul de salubrizare începând din prima zi a anului. Criza nu a afectat municipiul Galați și localitățile limitrofe, care depozitează deșeurile de la populație la rampa de lângă oraș, construită din fonduri europene.

Celelalte unități teritoriale din județul Galați duc gunoiul la Vaslui începând de anul trecut. Asta după ce în luna mai, 2018, reprezentanții rampei de gunoi de la Muchia, din județul Brăila, cu care majoritatea primăriilor din județul Galați se aflau sub contract, a anunțat că nu mai poate depozita deșeuri. Astfel de crize vor fi evitate în viitor, după ce Consiliul Județean Galați va finaliza groapa de gunoi de la Valea Mărului.


Distribuie articolul

You May Also Like