Diferența între PNL și PSD s-a mărit. Liberalii câștigă detașat alegerile europarlamentare

Distribuie articolul

Alegerile europarlamentare au fost câștigate de PNL. Chiar dacă Biroul Electoral Central nu a comunicat încă rezultatele oficiale finale, liberalii au obținut 27% în plan național.

Pe locul 2 se află PSD cu 22,5%, la câteva mii de voturi distanță de alianța USR PLUS care are 22,3%. Practic, cele două formațiuni politice sunt despărțite de doar 19.000 e voturi.

La mare distanță de podium se află ProRomânia cu 6,4%, PMP cu 5,7% și UDMR cu 5,4%. Alte formațiuni politice precum ALDE și UNPR nu au trecut de pragul electoral și nu vor avea reprezentanți în Parlamentul European.

Partidele de centru dreapta au câștigat în mod categoric alegerile beneficiind de prezența mare la vot. Aproape 50% dintre români au ieșit duminică la vot.

În județul Galați, PSD a câștigat alegerile la mică distanță de PNL. După centralizarea voturilor din județ, social democrații au reușit să păstreze prima poziție, la mai puțin de două procente de liberali. Totuși, PNL a reușit să câștige alegerile în orașul Tecuci și în numeroase comune conduse de primari PSD și ALDE.

La fel ca în aproape toate marile orașe din țară, Alianța USR-PLUS s-a impus în municipiul Galați.

Nu în cele din urmă, la referendumul despre justiție, gălățenii au răspuns DA la ambele întrebări în proporție de aproximativ 79%, 15% au spus NU, restul fiind voturi invalidate. Rezultatele finale oficiale ar putea fi prezentate de reprezentanții BEC pe parcursul acestei zile.


Distribuie articolul

You May Also Like