Parcarea supraetajată de la Ancora, greu de urnit

Distribuie articolul

Dacă vara sau toamna, când condițiile atmosferice erau ideale, nu s-a mișcat ceva, cei care sperau ca măcar pe vreme proastă să înceapă construcția parcării de la Ancora mai au de așteptat: nimic nu s-a clintit în zonă.

Temperaturile negative, cuprinse între -5 și -2C și zăpada măruntă nu au făcut ca prin zonă să se arate picior de constructor. Asta în pofida faptului că au trecut deja mai bine de 70 de zile de când primarul susținea că antreprenorul se poate apuca de treabă „pe repede-înainte, de luni”:

”Au fost votate noile date tehnico-economice, prin urmare urmează pe repede-înainte ca constructorul să recupereze perioada aceasta. Din punctul meu de vedere se pot apuca de luni pentru că există autorizație, există absolut orice, să fie redactată doar Hotărârea de Consiliu Local”, declara primarul Ionuț Pucheanu pe 25 octombrie 2018.

Declarația era făcută la finalul ședinței Consiliului Local de la sfârșitul lunii octombrie, când consilierii au decis majorarea prețului parcării cu nu mai puțin de 3,7 milioane de lei, pe motiv că ar fi necesare lucrări suplimentare la fundație. Astfel, s-a ajuns de la 12,1 milioane de lei la 15,8 milioane.

Culmea este că primarul susținea că muncitorii se pot apuca imediat de treabă deși nu dăduse încă autorizația de construcție. Aceasta, cu numărul 1048, a fost eliberată abia în data de 4 decembrie, luna trecută, la aproape jumătate de an de când a fost suspendată circulația autovehiculelor și a fost organizat șantierul în zonă.

Construcţia, pentru care Lemacons ar urma să încasează peste 3 milioane de euro, ar trebui să aibă parter plus trei etaje, 214 locuri de parcare, 50 spații de depozitare tip boxe individuale și un teren de sport multifuncţional, pe acoperiș.


Distribuie articolul

You May Also Like