Primarul Ionuț Pucheanu, „fugărit” de un gălățean nemulțumit! Cetățeanul vrea ca școala la care învață copilul său să fie igienizată

Distribuie articolul

În urmă cu trei săptămâni vă povesteam despre școlile și grădinițele din orașul Galați care nu au fost igienizate, deși anul școlar bate la ușă. Bineînțeles, de atunci nu s-a întâmplat nimic. O spune un consilier local care a solicitat de mai multe ori să fie urgentate lucrările și să fie suplimentate sumele de bani alocate activității.

„Primarul a promis că milionul de lei va fi distribuit, dar au trecut două săptămâni și nu s-a întâmplat nimic. Primăria alocă un milion de lei pentru 63 de imobile școlare. Un milion de lei înseamnă o medie de 15.000 de lei pentru fiecare imobil. Banii nu ajung pentru că igienizarea completă a unei clase depășește 15.000 de lei. Să spunem că banii ajung pentru a da un var, dar nici asta nu este încă posibil, pentru că sumele nu au ajuns în școli. Autoritățile locale sunt mereu luate prin surprindere, iar directorii de școli, diriginții sunt nevoiți să apeleze la fiecare început de an, la buzunarele părinților, care să suplinească lipsa de responsabilitate a celor de la Primărie”, a declarat consilierul local, Onuț Atanasiu.

De la Primărie, lucrurile se văd diferit. Cică jumătate de treabă este gata iar celelalte școli au armate de zugravi la poartă.

„Primăria municipiului Galați informează că, până la începutul anului școlar, 97 de unități de învățământ – grădinițe, școli, colegii și licee – vor beneficia de lucrări de reparații și igienizări. Până în prezent, s-a intervenit la 42 de unități de învățământ din municipiul Galați, dintre care 14 grădinițe, 17 școli gimnaziale și 11 colegii / licee. Valoarea lucrărilor efectuate până în prezent depășește suma de 6,5 milioane de lei cu TVA. În perioada imediat următoare, se vor executa lucrări de reparații și igienizări la alte 55 de unități de învățământ. La  rectificarea bugetară, aprobată de Consiliul Local în data de 26 iulie 2018, fondurile destinate lucrărilor de reparații și igienizare au fost suplimentate cu 6 milioane de lei”, a anunțat triumfător Primăria Galați.

Așadar, în documente, igienizarea este pe drumul cel bun. În teren, însă, lucrurile sunt așa cum le știți/bănuiți. Investițiile au fost aprobate recent în Consiliul Local, dar banii nu au ajuns la școli pentru că nu există. Cel puțin asta spun gurile rele, care adaugă că Primăria așteaptă bani de la Guvern ca să se țină de cuvânt. Iar bârfele se adâncesc și susțin că școlile care figurează la capitolul „realizări” sunt, de fapt, restanțe din anii anteriori.

Igienizarea școlilor este o treabă complicată pentru municipalitate, dar situația devine și mai încurcată atunci când părinții vin la Primărie ca să să dezbată problema cu edilul șef. Un gălățean a povestit pe FB ce a pățit în momentul în care a dorit să vorbească cu Ionuț Pucheanu. Mesajul integral îl puteți citi în continuare, iar concluzia este că primarul a adoptat tactica străveche „fuga-i rușinoasă, dar e sănătoasă”.

 

„Domnule Primar,

Ieri v-am transmis un email în care vă semnalam o situație neplăcută întâlnită la sala de clasă 12 din Școala Gimnazială nr 28, Mihai Eminescu, din municipiul Galați.

Azi, 10 august 2018, în jurul orelor 10.45, am ajuns la primărie cu speranța de a discuta, cele semnalate, fie cu dl. City Manager , fie cu dvs. Dl. City Manager nu era, erați dvs. Am insistat la domnul cu ordinea și paza să mă anunțe la dvs că vreau să vorbim 5 (cinci) minute, nici unul în plus.

S-a dus, a vorbit, s-a întors și mi-a transmis: „luați loc, așteptați”. Și am așteptat.

După vreo 40 min, vă faceți apariția, intrați în Biroul de Presă și discutați. În timp ce dvs ați discutat în Biroul de Presă, ați aruncat câteva ochiade, să vedeți, probabil, cine insistă să vină la dvs (este o presupunere, mă scuzați dacă greșesc).

În audiență să vin? Din mai 2018 tot mă înregistrez la (am vreo 3 bonuri în portofel, puteți verifica la Registratură), să vin în audiență, să vorbim despre reparațiile ce trebuiesc făcute la Școala Gimnazială nr. 28, Mihai Eminescu.

Ați plecat din Biroul de Presă … aștept, aștept. Nu eram supărat că fac anticameră, întrucât nu ne planificasem nici unul dintre noi această întâlnire, așa că nu aveam de ce să fiu supărat.

Dintr-o dată vine domnul de la pază și ordine, „domnu’ Munteanu, domnul Primar a plecat”. Am rămas fără cuvinte. Greu am reușit să îl întreb dacă nu cumva este o greșeală, dar nu, nu era. Mesajul era că domnul Primar a plecat.

În prostia mea, repede am coborât, am mers la ieșirea din parcarea subterană, poate, poate ne întâlnim.

De ce, domnule Primar? De ce?

Om la 42 de ani, am început să plâng pe stradă, în drum către mașină, că a fugit primarul meu de mine. De ce, Domnule Primar?

La pagina 20, rândul 13 în Strategia de Dezvoltare a Municipiului Galați 2016-2025, avem următoarea aserțiune: „dialogul dintre autorități și comunitatea locală va ajuta orașul să depășească momentele de impas, generate de dinamica evolutivă”.

Puteam discuta în drumul dvs către wc (când vă pișați), sau în drumul dvs cu ascensorul de la etajul 3 până la parcarea subterană. Dar nu, dvs ați fugit. Păcat.

Nu aveți voie să faceți așa, nu aveți voie. De ce? PENTRU CĂ SUNTEȚI PRIMARUL.

Luni și Marți, săptămâna viitoare îmi planificasem 2 zile de CO, cu familia, însă pentru că părinții celor două clase 2E și 7D așteaptă vești de la mine, și pentru că nu este normal să plătim noi în locul PRIMĂRIEI c/v reparațiilor și a igienizării sălii de clasă, luni, 13 august 2018, voi fi în sediul primăriei să vorbesc cu Mințile Luminate ale administrației locale pentru a rezolva situația descrisă.

Un cetățean.

  1. Ce întâlnire a intervenit intempestiv, domnule Primar, de nu ați avut câteva secunde să discutăm?

Mulțumesc,

Nicolae Munteanu”

Sursa FB


Distribuie articolul

You May Also Like