Concedierile colective de la Calorgal ridică semne de întrebare

Distribuie articolul

Vor fi concedieri colective la Calorgal. Conform unui proiect al Primăriei Galați aprobat de Consiliul Local, societatea locală de distribuție a apei calde și căldurii va concedia aproape trei sferturi din personal. Disponibilizările vor fi făcute în trei etape, până la sfârșitul anului. Primii salariați vor fi concediați după 1 iulie, iar următoarele două valuri de concedieri vor fi operate pe 15 septembrie și pe 1 decembrie.

În total, se va renunța la 303 salariați, iar societatea Calorgal va rămâne cu doar 162 de angajați. Potrivit legii, persoanele disponibilizate vor primi salarii compensatorii, banii urmând să vină de la Guvern. Concedierile sunt justificate de autorități prin pierderile financiare ale societății și prin reducerea activităților de la fosta regie de termoficare.

Așadar, vin vremuri grele la Calorgal, circa trei sferturi dintre angajați urmând să plece acasă. Rămâne de văzut dacă pe lista viitorilor șomeri vor fi și salariații cu pile la partid sau rudele și cunoștințele mai marilor zilei. Gurile rele spun că „armata” TESA va fi parțial afectată de concedieri ceea ce reprezintă o veste bună pentru căpușele de familie și de partid. Aceleași guri rele sugerează că înființarea a 20 de centrale termice de cartier reprezintă paravanul perfect pentru păstrarea anumitor posturi în cadrul  societății Calorgal.

Concedierile colective de la Calorgal au fost aprobate de consilierii locali ai puterii în condițiile în care Primăria dorește să înființeze 20 de centrale de cartier. Acestea vor asigura agent termic pe parcursul iernii pentru aproximativ 9.000 de apartamente din Galați. Nimeni nu știe dacă salariații care vor rămâne la Calorgal vor putea să administreze centralele nou înființate dar și cele peste o sută de puncte termice din oraș care vor intra în conservare.


Distribuie articolul

You May Also Like