Primarii melomani aduc prejudicii grave culturii de la sate

Distribuie articolul

În week-end-ul abia încheiat, mai multe evenimente cultural-artistice sau de altă natură au fost programate pe teritoriul județului.

Cert este că din rațiuni pur electorale, toți primarii de comune și nu numai, indiferent de culoarea lor politică, au primit ordonanțe de la partidele de proveniență să organizeze sărbători de hram, sau pur și simplu să marcheze orice eveniment cu tentă de bâlci.

Toată lumea s-a conformat astfel că, în această vară, prin localitățile gălățene s-au perindat foarte mulți artiști dar și unii cetățeni ce-și spun într-un mod vulgar, artiști.

Evident, municipiul Galați a fost în ultimele luni „vioara întâi”, cu festivaluri de folclor, muzică folk, Sărbătorile locale, dar și tot felul de adunări de nișă, gen cele culinare sau pur și simplu de maimuțăreală. Și actul artistic e departe de a se fi terminat la malul gârlei, pentru că stă să vină marea rock-ereală dar și altele.

Cum spuneam, prin satele gălățene și-au prăfuit șoșonii în această vară Delia, Connect-R, Smiley, Andreea Bănică, Pepe, Mad Grooves, Vama, Nicu Paleru, Frații Advahov, Lora, Raluka, Mioara Velicu, Plăieșii, Mira, Andia dar și cetățenii Gheboasă, Mr. Juve, Mario Fresh, Culiță Sterp, Viorica Macovei și mulți alți rapsozi de muzică de bodegă.

Acum, nu e rău că sunt așa bairamuri publice, chiar dacă-s pe banii fix ai celor ce vin să aplaude. Dar, un țâr de educație, chiar și muzicală, n-ar strica dacă tot primarii fac play-listul. Asta doar așa că tot vine șeful de partid de la Galați la o baie de mulțime, toată lumea se pupă cu toată lumea, se fac poze din toate pozițiile de spui că totul e o cumetrie în coaliție.

N-am pasiuni în a afla cât a dat Primăria X pentru 25 de minute cât a cântat (sau falsat, după caz!) artistul Y, dar n-ar fi rău să fie consultați și specialiștii, eventual onor, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, când se concepe un program artistic.

Acum, dacă toți bețivanii și cei ce trag pe nas îl vor pe „maestrul” Gheboasă în comunitatea lor, asta nu înseamnă că primarul e musai să se conformeze că, vezi Doamne, asta vrea…boborul!

Moftangii să meargă la ei la odaie și să plătească propriul curent electric ascultând nulități de acest ge.

Și apoi, trecând peste faptul că la aceste evenimente sunt prezenți de la ăl mic, la cel bunic, sa vii tu Primărie să le pui să asculte tot soiul de măscări e ușor prea mult. Numai spun că și politicienii ce merg la așa manifestări ar trebui să fie mai atenți cu cine își asociază prestanța, dacă nu numele și sigla partidului.


Distribuie articolul

You May Also Like