Galațiul, ”arătat cu degetul” și la starea tehnică proastă a mașinilor din trafic, după bețivi și drogații surprinși la volan

Distribuie articolul

Pe lângă numărul crescut de drogați și bețivi la volan, circulația și viața oamenilor pe drumurile publice este în pericol și din cauza stării tehnice a autovehiculelor.

Registrul Auto Român prezentat un bilanț al controalelor efectuate în trafic pe prima jumătate a anului. Astfel a verificat, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2023, 44.472 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 44,16% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

În județul Galați situația este mult mai ”încinsă”. Au fost verificate, în perioada menționată, 1.047 de vehicule. Dintre acestea, 66,96% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 82 (7,83%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,97% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,48% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 539 de amenzi contravenționale și au fost retrase 527 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.


Distribuie articolul

You May Also Like