Primăria închiriază purificatoare de apă deoarece apa din rețeaua publică are „sedimente, clor rezidual, eventuale pesticide, detergenţi şi microorganisme”

Distribuie articolul

Primăria Galați vrea să închirieze purificatoare de apă pentru salariați. Totul în cadrul unei proceduri care presupune organizarea unei licitații. În total, municipalitatea are nevoie de 16 purificatoare de apă care vor fi instalate în toate cele nouă sedii ale instituției. Pentru această achiziție, Primăria este dispusă să cheltuiască 26.666.75 RON, fără TVA.

Probabil, informația ar fi trecut precum rața pe apă dacă nu atrăgea atenția justificarea funcționarilor care au întocmit caietul de sarcini pentru achiziția serviciilor de închiriere și mentenanță ale aparatelor de purificare a apei. În documentul care se găsește pe site-ul Primăriei scrie negru pe alb că municipalitatea vrea să facă achiziția deoarece apa din reţeaua publică poate conţine o grămadă de porcării.

„Având în vedere că apa din reţeaua publică poate conţine sedimente, clor rezidual, eventuale pesticide, detergenţi şi microorganisme, Primăria municipiuluiui Galaţi doreşte să achiziţioneze servicii de închiriere şi mentenanţă a aparatelor de purificare a apei de toate elementele improprii menţionate anterior, care păstrează sărurile minerale necesare organismului, asigurându se astfel protecţia sănătăţii salariaţilor, obligaţie prevăzută de art.7 din Legea 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă. Prestarea serviciului constă în închirierea şi montarea a 16 aparate de purificare a apei de la reţeaua potabilă, precum şi în asigurarea serviciilor de mentenanţă necesare. Purificatoarele trebuie să purifice apa din reţeaua publică de apă potabilă, reţinând sedimentele, clorul rezidual, eventualele pesticide, detergenţi şi microorganisme, păstrând sărurile minerale, asigurând un consum de apă fără restricţii”, scrie în Caietul de sarcini întocmit de funcționarii Primăriei Galați.

Ăștia care au mâzgâlit prin Caietul de sarcini ori sunt proști, ori sunt nebuni. Dacă au scris că apa de la robinet este posibil periculoasă pentru sănătate ca justificare pentru realizarea achiziției sunt doar proști. Iar dacă știu că apa pe care o consumă toți gălățenii are probleme, atunci sunt nebuni și ticăloși. Vom reveni.


Distribuie articolul

You May Also Like