Află cum se calculează IMPOZITUL AUTO în 2018

Distribuie articolul

Conform Codului fiscal, dacă la 31 decembrie 2017 aveai o mașină sau un alt tip de mijloc de transport în proprietate  trebuie să plătești impozit pentru tot anul 2018.

Dacă deții (ca proprietar) un mijloc de transport ce trebuie înmatriculat/înregistrat în România, trebuie să plătești anual impozit pentru el. Chiar și în situația în care ai cumpărat o mașină în leasing trebuie să plătești tu impozitul (ca locatar).

Impozitul pe maşini se datorează pe perioada cât acestea sunt înmatriculate sau înregistrate în ţara noastră, plata acestei taxe făcându-se la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde proprietarul îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, scrie avocatnet.

Impozitul se achită în fiecare an, în două tranșe egale.

Termenele legale sunt 31 martie și 30 septembrie, doar că, anul acesta, ele sunt două zile nelucrătoare, motiv pentru care termenele-limită sunt: 2 aprilie și 1 octombrie. Cine achită tot impozitul la primul termen beneficiază de bonificaţie de până la 10%.

În ceea ce priveşte modul de calcul al impozitului pe maşini, acesta se determină în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului (cmc), prin înmulţirea fiecărei grupe de 200 cmc sau fracţiune din aceasta cu o sumă corespunzătoare din actul normativ citat.

Accesează aici Calculator Impozit Auto


Distribuie articolul

You May Also Like